Karácsonyról nyugdíjasoknak

Az advent és a karácsony történetéről beszélt Bodó Zoltán plébános a Kisalföld, az önkormányzat és az egyetem helyi mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi karának szervezésében tartott nyugdíjas- egyetem idei utolsó előadásán.

Bodó Zoltán részletesen beszélt a liturgikus év karácsonyi ünnepkörének kialakulásáról és annak jelentéséről. A plébános elmondta: a karácsony ünnepe a 300-as évek közepe táján alakult ki, az aszterizmus mint eretnekség és a napkultusz nyomán. Vélhetően I. Szilveszter pápa nevéhez fűződik az ünnep kialakulása, így lett Krisztus születésének napja.

A karácsonyi ünnepkör  történetéről hallhattak  a nyugdíjas-egyetemisták.

A karácsonyi ünnepkör történetéről hallhattak a nyugdíjas-egyetemisták.

Az előadó beszélt a karácsonyfa jelentéséről is, aminek két üzenete van: a fény és a zöld. Az előadáson szó esett arról is, hogy a középkorban Szent Ferenc nevéhez kötődött a betlehemépítés, de azt is megtudhatták a hallgatók, hogy a keleti kultúrából származik a kis Jézus története.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!