Játékos-edző érkezett Japánból

Megkezdődött a tavaszi baseballszezon és a pálya kerítése is megújult Jánossomorján. Most pedig egy új játékos-edző is érkezett a csapathoz Japánból.

Kiss Anikó

Május 1-jén a Duna-kupán Ausztria, Magyarország és Szlovákia válogatott baseballcsapatai mérték össze tudásukat. A pálya kerítése is elkészült. Új játékos-segédedzőjük is van, Yusei Teraoka. Ő nemrég érkezett és október végéig marad a Jánossomorja Rascalsszal.


Fekete Balázs edző lapunknak elmondta, hogy különösen örül Yusei segítségének és reméli, hogy jól fogja itt érezni magát a csapatban és hamar megszokja az itteni életet. Arról is beszélt, hogy Yusei nagyon büszke hazájára és a honfitársai nagy szorgalmára.


A Samurai Japan játékosa már korábban is járt Európában. Frankfurtban tanult cserediákként, tehát nem újdonság neki az öreg kontinens. Tokió mellől, Chiba tartományból jött, hogy segítse a jánossomorjai baseballcsapat munkáját. Yusei tanárként dolgozott otthon és 6 éves kora óta baseballozik. Októberig pedig az edzéseken segít a jánossomorjai csapatnak. Az U10-esek és U12-esek edzőként, a felnőttcsapatban játékosként is számítanak rá.

Fekete Balázs a Rascals, Yusei Teraoka pedig a Samurai csapat pólóját ajándékozta egymásnak.

Fekete Balázs a Rascals, Yusei Teraoka pedig a Samurai csapat pólóját ajándékozta egymásnak.

Yusei edzővel angolul és németül is beszélnek a gyerekek. Vele minden edzés amolyan nyelvóra és baseballtréning egyben. Inspiráló mindenkinek, hogy itt van. Ő is tanul magyarul, pár szóval is nagyon jól elboldogul már.


Yusei szívesen jött Európába és már belerázódott az itteni életbe. – A magyarok igazán barátságosak. A csapatban sokan tudnak már japán kifejezéseket, ami nagyon kedves számomra. Érdekesnek találom, hogy sok rizst esznek itt az emberek.


Korábban azt gondoltam, ez nem így van. Úgy gondolom, rengeteg élménnyel fogok itt gazdagodni. Köszönöm a csapatnak és Jánossomorjának, hogy befogadtak és segítik az ittlétemet. Megpróbálok minél több tudást átadni, amit Japánban tanultam és közben minél jobban megtanulni magyarul – mondta el Yusei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!