Háromszáz nyugdíjas vette át diplomáját Mosonmagyaróváron

Több mint 300 hallgató vette át oklevelét a nyugdíjasegyetem tanévzáró, diplomaosztó ünnepségén a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kar aulájában.

Kiss Anikó

A Kisalföld, Mosonmagyaróvár önkormányzata és az egyetem által szervezett nyugdíjasegyetem nyolcadik tanévét zárta. Kilenc izgalmas téma szerepelt az idei tanév programjában. A diplomaátadó ünnepségen az a hallgató vehette át oklevelét, aki legalább öt előadáson részt vett. 321 nyugdíjas végezte el sikeresen a tanévet. Közülük száz szépkorú egy alkalmat sem szalasztott el.

A diplomákat Árvay István polgármester és Szalka Éva dékán adta át a szépkorú hallgatóknak. Ábrahám Lajos már a hetedik tanévet fejezte be.

Árvay István polgármester a virágzó tudásvágyról beszélt, Szalka Éva, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kar dékánja pedig a hallgatók nagy arányú létszámát emelte ki köszöntőbeszédében. Garamvölgyi Imre, a Kisalföld főszerkesztője levélben gratulált a végzősöknek okleveleikhez. „A szépkorú hallgatók aktivitása meghatja és meglepi az embert. Kiléptek az iskolaköteles korból és egy végigdolgozott, aktív kor után a megérdemelt pihenés napjaiban vállalják, hogy visszaülnek az iskolapadba."

 

A 2018/19-es tanév témái sok tudományterületet érintettek. Tömegkommunikáció, az akadémia elmúlt 200 éve, digitális forradalom kulisszatitkai és a régészet munkájába is betekintést nyerhettek a hallgatók az első szemeszterben. A második félévben pedig olyan témák szerepeltek, mint például az ősi hangszerek világa, beszédtechnológia, tudomány és vallás kapcsolata. A tanévet egy művészettörténeti előadás zárta.

 

A nyugdíjasegyetem szeptembertől ismét várja a szépkorú hallgatókat további izgalmas előadásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!