Három ételdoboz várja az éhezőket Mosonmagyaróváron

Az első nyilvános ételdoboz még tavaly jelent meg Mosonmagyaróváron, a Kossuth Lajos utca 75. szám alatt a Re-Formáló Egyesület jóvoltából. December második felében két újabb szekrény került ki a Lotz Károly és a Barátság utcákba.

Kiss Anikó

A 23 éve alakult Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület (MPKE) nemrég ételdobozokat helyezett ki a Lotz Károly utcában, a hospice-háznál és a Családok Átmeneti Otthonánál a Barátság utcában. Mindkettő jól hozzáférhető helyen van. Ezekből az „enni adok – enni kapok" dobozokból bárki elviheti és elfogyaszthatja az ételt. 


Szabó Miklós, az MPKE elnöke elmondta: – A tudnivalókat kiírtuk a dobozokra. Csak friss, fogyasztható élelmiszert helyezzünk oda, ami lehetőleg nem igényel hűtést. 

 

Szabó Miklós mutatja az újonnan kihelyezett ételdobozok egyikét a Lotz Károly utcában.

Szabó Miklós mutatja az újonnan kihelyezett ételdobozok egyikét a Lotz Károly utcában.


A szekrényen az a kérés is olvasható, hogy akik kivesznek belőle, csak annyit vigyenek magukkal, amennyit azonnal el tudnak fogyasztani. Továbbá kérik, hogy az ételdoboz tisztaságára is ügyeljenek a használók.

Szabó Miklós megköszönte minden közreműködőnek a dobozok elkészítéséhez és kihelyezéséhez nyújtott segítséget. Az ételszekrények karbantartásáról, felügyeletéről a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület tagjai gondoskodnak. Mellettük önkéntesek is vállalták a felügyeletet. 


Szabó Miklós hozzáfűzte: 


– Reméljük, hogy ez a három városi doboz elegendő lehet a rászorulóknak. Akik étellel is támogatni tudják ezt a szándékot, főleg a téli nehéz időszakban rendszeresen keressék fel az ételszekrényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!