Három afgán férfit találtak egy vasúti konténerben Rajkán

Kiderült, hogy még Szerbiában rejtőztek el a vagonban, embercsempész segítségével.

 Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre pénteken este, mely szerint Rajkán a vasútállomáson, egy konténeres vagonból dörömbölést, kiabálását hallanak. 

Fotó: rendőrség

A helyszínre érkező mosonmagyaróvári rendőrök megállapították, hogy a szerelvény csütörtök délután érkezett Kelebia felől az állomásra. A plombával lezárt konténert felnyitották, és abban megbújva három, magát afgán állampolgárnak valló férfit találtak a járőrök, akiket elfogtak majd a megyei rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállítottak. Az afgánok meghallgatásuk során elmondták, hogy 2018. december 23-án rejtőztek el a vagonban Szerbiában, embercsempész segítségével.

 

Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz - olvasható a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!