Halászi bölcsőde - 130 millió forintból építették fel az új intézményt

Százharmincmillió forintból építetett egy különálló, új, kétcsoportos bölcsődét a halászi önkormányzat, melyet a napokban adtak át. Ezáltal ha meg nem is szűnik, de lerövidül az intézmény várólistája.

Mészely Réka

A helyi óvoda mellett egy kétcsoportos bölcsőde építésébe fogott korábban a halászi önkormányzat. Ehhez a TOP-keretből 110 millió forintot kaptak, a teljes beruházásra viszont 130 millió forintot fordítottak. Eddig egyébként már négy óvodai és egy bölcsődei csoport működött a faluban. A korszerű épületet a napokban adták át Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében. 

A napokban adták át ünnepélyesen a halászi bölcsődét.

– Kevés olyan 110 millió forint van, ami jobb, hosszabb távú befektetés, mint bölcsődét építeni – vélekedett a tárcavezető, aki arra is ösztönözte a helyi önkormányzatot, hogy merjen fejleszteni. Széles Sándor, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja példabeszéddel idézte fel, mekkora jelentőséggel bír egy gyermek érkezése a családban: „Halászi közössége mindent megtesz azért, hogy az itt született gyermekekben a lehetőség és a tehetség kibontakozhasson" – emelte ki. A TOP-os projektek gazdája nevében Pető Péter, a megyei önkormányzat alelnöke szólt az egybegyűltekhez: „Szigetköz egésze büszke lehet erre az épületre." 

 

Halásziban az elmúlt években felújították az iskolát, az óvodát és most érkeztek el az alapokhoz, a bölcsődéhez. Majthényi Tamás polgármester örömmel számolt be arról, hogy míg tavaly 28 gyermek született, idén várhatóan több mint 30-nak örülhet a családja. Ez azt jelenti, hogy a bölcsődében továbbra is marad a várólista. 

 

Az új bölcsőde a helyi óvodához tartozik, melyet Domsiné Süly Anna megbízott vezető irányít. Mint megtudtuk, jelenleg egy csoportban fogadják a legkisebbeket. Várhatóan szeptembertől veszi birtokba a két csoport az épületet. A közel 240 négyzetméteres bölcsődében a két csoportszoba mellett többek között akadálymentes mosdót, sószobát is kialakítottak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!