Gyöngyszemek könyvben

A napokban jelent meg dr. Karácsony István helytörténész tollából ,,Dunaremete története - Dunaremete, Szigetköz gyöngyszeme" címmel az oklevelesen 1443 óta biztosan létező szigetközi falu évszázadait bemutató tudományos igényű munka.

kisalfold.hu

A könyv tizenkét fejezetben, adattárral, képanyaggal, hivatkozásjegyzékkel gazdagítva tárja elénk a remeték, tündérek, csíkászok, halászok, minden rendű és rangú szabad lelkű népek életének táj- és köztörténeti jellemzőit és változásait.


A kötet megjelenését a Földművelésügyi Minisztérium, néhány cég és a község lakóinak adományai segítették.

Amint azt Marovics Géza polgármester most elmondta, van már a falunak címere, immár nyomdafestékbe mártott írott emlékezete, s hamarosan elkészül a községzászló is.


A kötetbemutató meghitt mozzanata volt, hogy a kultúrházban most falra helyezhették azt a felújított feszületet, mely 1947-ig a község régi iskolájának falán függött. Emlékeztetve ezzel minden egykorvolt remeteire: tanítványokra és tanítókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!