Embercsempészt fogtak el a rajkai határátkelőnél - három migránssal az autóban

A járőrök feltartóztattak egy autót a rajkai határátkelőhely közelében, aminek vezetője három illegális migránst akart külföldre juttatni.

A rendőrök az M15-ös autóút 14-es kilométerszelvényénél egy Szlovákia irányába közlekedő személygépkocsi sofőrjét és utasait ellenőrizték január 29-én 21 óra 15 perckor. Az egyenruhások megállapították, hogy a járműben utazó, magukat vietnámi állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni - írja a police.hu.

 


Az intézkedők a gépkocsi 26 éves vietnámi vezetőjét és három utasát elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

 


A nyomozók a 26 éves férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, az illegális migránsokat pedig a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!