Elismerték emberségét

kisalfold.hu

 Fekete Tamás, a Magyar Vöröskereszt hegyeshalmi alapszervezetének titkára a tavalyi menekültválság idején tanúsított humanitárius munkája méltatásaként miniszteri elismerő oklevelet vehetett át az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából. A kitüntetett tizenöt éve végzi vöröskeresztes tevékenységét. Idén májustól a Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvári Területi Szervezetének elnökévé választották.

Fekete Tamás munkáját minisztériumi elismerő oklevéllel díjazták.

Fekete Tamás munkáját minisztériumi elismerő oklevéllel díjazták.

Szervezőmunkája mellett önzetlen odaadásával, kimagasló problémamegoldó képességével nagy szerepet vállalt akkor, amikor a menekültek érkezése miatt rengeteg volt a tennivaló. Megtudtuk, Tamás hobbifotós, számos képet készített a bevándorlókról. Emellett az Arcok a határról című kiállítás egyik főszervezője volt.


Fekete Tamás a civil közösségi élet meghatározó szereplője Hegyeshalomban. Civil munkája mellett mind a Vöröskereszt, mind a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület, illetve az önkormányzat tevékenységében is aktívan részt vesz.


A Kisalföld érdeklődésére elmondta, hogy meglepetésként érte a miniszteri elismerés. „Ha nem vagyok vöröskeresztes, akkor önkormányzati képviselőként segítettem volna tavaly a határon" – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!