Elindult végre a Lipót

Szombatig ingyen fuvaroz Lipót, a komp. A sok kudarc után a polgármester szerint végre biztonságosan közlekedik.

kisalfold.hu


Hétvégenként négyszer, hétköznapokon háromszor jár az éppen egy éve átadott Lipót, amely meghibásodása, majd javítása után múlt szombaton indult el.

Kompjegyárak
Egy felnőttjegy 900 forint egy útra, oda-vissza út esetén 1500 forint. Gyermeknek 7 év alatt ingyenes, 18 éves korig 600, illetve 900 forint. Kerékpár 600 és 900 forint, motorkerékpár 900 és 1500, az autó 3000 és 4500 forint egy útra, illetve oda-vissza út esetén.
– A biztonságra törekedtünk, megérte azt kivárni, hogy jól működjön a hajó. Nálunk a nyári szünidő most kezdődött, Szlovákiában hónap végén – hangoztatta Tóth József Péter, az üzemeltetést is vállaló lipóti polgármester, aki mint mondta, a vízi járművet az igényeknek megfelelően alakítják. Így egy galériát hoznak létre, bővítik az ülőhelyek számát, illetve kerékpártárolót helyeznek el rajta.

A szombatig tartó díjmentesség mellett két hétig a civil szervezetek, klubok hétköznapokon ingyen utazhatnak (erről a 96/674-042-es telefonszámon lehet érdeklődni). Továbbá a dunaremeteiek és lipótiak fél áron hajózhatnak.

Már szállítják az utasokat és az autókat a kompon.

Már szállítják az utasokat és az autókat a kompon.
A komphoz a lipóti hoteltől a dunaremetei kikötőbe dél- előtt fél 9-kor kisbusz indul, mely a hajóút után az érdeklődőket a bősi erőműig szállítja. Továbbá hétvégén Dunaszerdahelyről is menetrend szerinti buszok indulnak a bősi kikötőbe.

A hajó fedélzetén két kapitány és három matróz teljesít szolgálatot. Keddi látogatásunkkor az ásványrárói Bálint Attila és Endrődi István készült az induláshoz. Előbbi tapasztalt hajós, aki 1991-ig – a hajóforgalom megszűnéséig – járta itt a vizet. Endrődi István testvérével, Barnabással együtt végezte el a matrózképzést.

Jobb Gyula és felesége a Fejér megyei Kulcsról a napokban a Szigetközben nyaral.

– Sok szépet hallottunk már a környékről, ám a látvány még jobb, mint gondoltuk. Az egyik helyi vendéglátóhelyen értesültünk arról, hogy kompjárat is működik, ezért mi is eljöttünk sétahajózni – mondta el indulás előtt a férfi, hozzátéve, meglepődve tapasztalta, milyen keskeny itt a Duna, mely településük mellett legalább háromszor szélesebb.

Menetrend

Dunaremetéről Bősre délelőtt 9 és 11 órakor, este 7 órakor indul a komp hétköznapokon, mely hétvégén kiegészül egy negyed 3-kor induló járattal. Bősről Dunaremetére délelőtt 10 órakor, délután fél 1-kor és este 7 óra 50 perckor indulhatunk hétköznapokon.

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!