Elhunyt a kisbodaki polgármester

Kisbodak 46 esztendős polgármestere egy hirtelen rosszullétet követően került a győri kórház intenzív osztályára múlt szombaton.

Mészely Réka

Elhunyt szerdán éjszaka [namelink name="Bertalan Péter"]. Kisbodak 46 esztendős polgármestere egy hirtelen rosszullétet követően került a győri kórház intenzív osztályára múlt szombaton. A falu lakói döbbenten értesültek nemrég megválasztott vezetőjük váratlan haláláról. Hiszen már arról lehetett hallani, hogy van remény, mert a kómába zuhant betegnek egy pillanatra megmozdult a keze és a szája.

Lendületesen, tettre készen vetette bele magát a szerinte „zöldmezős" beruházásba Kisbodak új polgármestere, akit hirtelen jött betegsége szerdán éjszaka szólított el az élők sorából.

– Lendületes, aktív, tettre kész emberként ismertem meg, aki szívesen végezte polgármesteri munkáját, melybe friss erővel vetette bele magát. Vezetésével egy jó csapat állt fel Kisbodakon, a két régi képviselő is támogatásáról biztosította – emlékezik Bertalan Péterre Timár Gábor, aki ideiglenesen átvette a községvezetés feladatait. A kisbodaki alpolgármester még hétfőn bizakodóan mondta, hogy remélik a még fiatal faluvezető mielőbbi felépülését és visszatérését.

Timár Gábor hozzátette: átcsoportosította a munkáját, hogy a falu működését lelkiismeretesen, a legjobb tudása szerint segíteni tudja, hiszen most ez az első. A Bertalan Péterrel közösen tervezett úton haladnak tovább az ötéves gazdasági program irányvonalait követve.

 

Bertalan Péter

Bertalan Péter
– Senki nem bízott a gyors felépülésében, de abban igen, hogy visszatér még közénk – mondja már Fazekas Zoltán darnózseli polgármester, aki a közösen működtetett hivatal kapcsán nemrég ismerte meg jobban faluvezetőtársát. „Pozitívan, lendületesen állt munkába. Sok ötlettel jött, a közös hivatalban eddigi szakmai tudását, ismereteit is kamatoztatta volna" – fogalmazott a darnózseli elöljáró.

A Bertalan Péterrel közösen tervezett úton haladnak tovább, az ötéves gazdasági program irányvonalait követve.

A Kisalföldnek is számos elképzeléséről számolt be a tragikus hirtelenséggel elhunyt kisbodaki polgármester. Bemutatásakor így vallott nekünk:

„Tősgyökeres lokálpatriótaként úgy éreztem, megfér az életemben a vállalkozásom – antikváriumot működtetek és önkormányzatok ingatlankataszterével is foglalkozom –, valamint ez a tisztség." Elsődlegesnek tartotta az utak állapotának javítását. Tervei közt szerepelt a helyi kultúrház emeleti részének fejlesztése, az önkormányzati iroda földszintre való költöztetése és az emeleti rész gazdasági vagy szociális célokra való hasznosítása. A szigetközi kistelepülés egyedüli kitörési pontjaként a turizmust látta.

Időközi választások lesznek



Kisbodakon időközi választásokat írnak ki, melyek időpontját a helyi választási bizottság tűzi ki – tudtuk meg dr. Veilandics Eszter jegyzőtől, aki szerint a voksolás legközelebb jövő márciusban lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!