˝Egy bögre is hatalmas segítség, ha szívből adják˝

Két mosonmagyaróvári önkéntes két hétre csatlakozott egy gyergyószentmiklósi gyermekotthon személyzetéhez. Most adományokat gyűjtenek a kicsik számára, akiknek már egy bögre is kincs lehet.

Nagy Eszter

[namelink name="Czére Zsuzsanna"] és [namelink name="Preier Bálint"] két hétre csatlakozott a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon személyzetéhez, így segítve az árvaház mintegy ötven lakójának.

Mi visz rá két alapvetően különböző embert, hogy kiszakadjon a megszokott nyugalmas életéből, a biztonságból és elmenjen egy ilyen misszióra?

"Ahány ember, annyi indíttatás. Fontos kiemelnem, hogy semmiképpen sem az a cél, hogy magunkat helyezzük előtérbe. Rajtunk keresztül, általunk kialakult egy kapocs a Szent Anna Gyermekotthonnal Gyergyószentmiklóson. Első körben kiderült, a szálak eltéphetetlenek és folytatni kívánjuk a gyermekek segítését" - kezdi Czére Zsuzsanna.

Hazaérkezésük után adománygyűjtésbe kezdtek, hiszen a kicsik minden elképzelhető használati tárgyban hiányt szenvednek, ami sokaknál lapulhat otthon használatlanul.

Czére Zsuzsanna és Preier Bálint

Czére Zsuzsanna és Preier Bálint
"Tudjuk sok ember van, aki segítene, így elsősorban őket szólítanánk meg. Az otthon a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vagyis Böjte Atya kötelékébe tartozik. Az ő alázatos munkáját szeretnénk megkönnyíteni azzal, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a gyergyói otthonra, ahol szinte új otthonra leltünk. 

Körülbelül ötven gyermek kap itt folyamatosan vagy időszakosan szállást és ellátást. Különleges volt megtapasztalni ezeknek a gyermekeknek a nagyfokú toleranciáját, békéjét, szeretetét, elfogadását. Azt hiszem, mi tanultunk tőlük és nem fordítva.

Mivel iskolakezdés előtt állunk, így előre gondolkodva a tanszerek és a tisztességes ruházat lenne a legfontosabb adományok terén, amikor ismét leutazunk pár hétre segíteni. A tisztálkodási szerek és a mosópor öblítővel is hatalmas segítség lenne.

Zuzsanna az otthon két apró lakójával

Zuzsanna az otthon két apró lakójával
Amikor adományt adunk, szeretném ha mindenki megértené, ez nem lomtalanítási akció. Tiszteljük meg ezeket a gyermekeket és ne adjunk szemetet. Ha másra nem futja egy bögre, amit szívből adnak is többet ér, mint az alamizsna.

Mindenkit arra bíztatok, ha van ideje, ereje, kedve jöjjön el velünk és segítsen az ottani tennivalókban. Nagyon kevés a személyzet, és munka mindig akad ennyi gyerek mellett. A férfiak a gazdaságban tehetik hasznossá magukat, a nők pedig a háztartásban, pont úgy mint otthon.

Fontos kiemelnem, továbbra is keresünk valakit, aki segít az adományokat lejuttatni, mert aki korábban megígérte, sajnos cserbenhagyott bennünket" - zárta Czére Zsuzsanna.

Segítene?



Zsuzsanna elérhetőségéért írjon nekünk a [email protected] címre, a tárgy mezőbe a GYERGYÓ szót írja. A kapcsolatot Facebookon is felveheti vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!