Drágult a menza Mosonmagyaróváron

Évente felülvizsgálja az önkormányzat az intézményi gyermekétkeztetés nyersanyagnormáját, azaz a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban fizetendő térítési díjakat.

kisalfold.hu

  Az Intézmény Működtető és Gazdálkodási Szervezet vezetője és a főzőkonyhát üzemeltető intézmények vezetői felmérték a mostani tanévre várható beszerzési lehetőségeket és a konyhák idei tapasztalatait.


Ennek alapján úgy látták, hogy októbertől 5,5 százalékos emelés szükséges a jó színvonalú, az előírásoknak is megfelelő gyermekélelmezés biztosításához. Egyébként több éve nem volt emelés. Ez idáig a 2013 januárjától meghatározott gyermekélelmezési normákat alkalmazták a mosonmagyaróvári intézmények. Mindezt figyelembe véve a testület megszavazta a javasolt emelést.


Így a bölcsődékben mostantól nettó 298 forintba kerül a napi étkezés, az óvodákban pedig 258 forintra nőtt a tarifa. Az általános iskolákban a menzaebéd alsó tagozatosoknak 200, felsősöknek és középiskolásoknak 220 forintba kerül. Az alsós napközi 306, a felsős 338 forintra nőtt.


A speciális – diétás – étkezést igénylők száma folyamatosan emelkedik a városi intézményekben, így a megfelelő színvonalú ellátásuk érdekében szükségessé vált az általánosnál magasabb nyersanyagnorma meghatározása. A glutén-, a tej- és tojásérzékenyek étkezésének biztosításához ötven, a diabetikus élelmezéshez pedig harminc százalékkal magasabb a nyersanyagnorma.


A felnőtt étkezők díját is emelték, a korábbiaktól eltérően külön tarifát határoztak meg az alkalmazott és „külső" étkezőkre. Így az alkalmazottaknak a napi ebéd helyben fogyasztással 240, míg a „külsősöknek" 290 forintba kerül októbertől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!