Dobj egy labdát! - indul a Példa egyesület új kampánya Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvári és térségbeli bölcsődéknek, óvodáknak és iskoláknak szeretnének minél több labdát ajándékozni.

Dobj egy labdát! címmel indul a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért új kampánya, melynek keretében mosonmagyaróvári és térségbeli bölcsődéknek, óvodáknak és iskoláknak szeretnének minél több labdát ajándékozni. Ennek első állomása január 18-án 18 órai kezdettel a MKC kézilabda csapat és Győri ETO rangadó az UFM Arénában. A meccs szünetében a szurkolókat arra kérik fel, hogy dobjanak egy labdát a gyermekeknek a pályára.


Pöttyös labda, kézilabda, kosárlabda, focilabda, teniszlabda, ping-pong labda, tollaslabda, szivacslabda? Nem számít!


Mindegyik jó megoldás, csak kerek, ép és egészséges legyen, hogy a gyermekek tudjanak vele játszani, mozogni, közösséget építeni…


Tudta Ön, hogy megyénkben, Győr-Moson-Sopron megyében élen járunk az elhízott gyermekek arányát tekintve?

Szomorú az igazság, és ezért lépni kell, és tenni kell!


- Egyesületünk elhatározta, hogy küzd az elhízás ellen, és kiáll az egészségért! A gyermekkori elhízások hátterében a nem megfelelő, rendszertelen és egészségtelen táplálkozás, és a mozgásszegény életmód-nevelés áll. Ugyanakkor a túlsúlyosság számos veszéllyel jár, és sok betegséghez vezet a későbbiekben, a cukorbetegségtől a magas vérnyomásig! Dobj egy labdát! kampányunkba szeretnénk az intézményeket bevonni, bölcsődéktől az óvodákon, az általános iskolákon át a középiskolákig különféle korosztályok számára labdákat adományozni – hangsúlyozta Deé Rita, a Példa egyesület elnöke.

 


A tervek szerint a Mosonmagyaróvári járás minden nevelési és oktatási intézményébe szeretnénk vinni minél többet ebből a sporteszközből. Mert a labdával a gyermekek játszhatnak egyedül, kettesben vagy akár csapatban. Guríthatják, eldobhatják, rúghatják, pattogtathatják. A legfontosabb: hogy mozogjanak! Természetesen emellett számos képességük is fejleszthető! A játék által mozognak, a mozgás által pedig egészségesebbek lesznek.

Az egyesület együttműködő partnere, a Mosonmagyaróvári Kézilabda CLUB SE és további támogatókat keresnek ehhez a kampányhoz!


Az akció január 18-án 18 órai kezdettel indul a mosonmagyaróvári sportcsarnokban, ahol az MKC kézilabda csapat és Győri ETO mérkőzik meg.


- A meccs szünetében a szurkolókat kérjük fel, hogy dobjanak egy labdát a gyermekeknek a pályára! – emelte ki az elnök, aki tavaly az Év embere címet vehette át a mosonmagyaróvári térségben.

Gyűjtőpont a Futurában


Január 25. és február 28. között, csütörtöktől-vasárnapig 10-18 óra között a Futura interaktív élményközpontban is le lehet adni a labdákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!