Bezenye teljes mellszélességgel támogatja a munkahelyteremtő beruházást

A Bezenye és Hegyeshalom közötti területre tervezett óriásberuházással kapcsolatban megkerestük Bezenye polgármesterét, Kammerhofer Róbertet, aki levélben válaszolt a kérdéseinkre.

Kisalföld napilap

A hír felpezsdítette a környéken élők érdeklődését, mert ha megvalósul a 330 hektárra tervezett, 1 milliárd eurós beruházás, akkor az nagy hatással lesz az egész térségre. Bezenye is várja a fejleményeket, s nagyon örül, hogy 15 évnyi „tetszhalott" állapot után végre megvalósulhat a község és Hegyeshalom közötti területen egy beruházás. Kammerhofer Róbert szerint ezért külön köszönet illeti Nagy István agrárminisztert, a térség országgyűlési képviselőjét.

Bezenye bízik a beruházás megvalósulásában. Kammerhofer Róbert polgármester nyilatkozott lapunknak.

Bezenye bízik a beruházás megvalósulásában. Kammerhofer Róbert polgármester nyilatkozott lapunknak.

A polgármester levelében azt is megírta lapunknak, hogy tudomásuk szerint a szóban forgó területet felszámolási eljárás keretében vásárolta meg a jelenlegi befektető. Ezt még a bezenyei önkormányzat indította jó pár évvel ezelőtt a terület akkori tulajdonosai, az „Eurovegas és Ipari Terület" nevezetű cégekkel szemben. Az említett két kft. ugyanis több éve nem fizette az önkormányzatnak járó helyi adókat, így több „tízmillió forintnyi adótartozása halmozódott fel". A község elöljárója arra is kitért, hogy ha Bezenye nem indítja meg a felszámolási eljárást, akkor ma ez a beruházó nem lehetne potenciális befektető a szóban forgó területen.


A polgármester megosztotta lapunkkal, hogy a jelenlegi befektetőkről Bezenye önkormányzata tavaly novemberben hallott „kósza híreket". „Közvetlen kapcsolatfelvétel a részünkről folyó év februárjában történt, mikor is egy egyeztető tárgyalás után villámlátogatásra tiszteletüket tették a bezenyei önkormányzati hivatalban." Kammerhofer Róbert arra is kitért, hogy ők rögtön megragadták az alkalmat arra, hogy szeretettel invitálják a befektetőket a soron következő önkormányzati ülésre, „avagy az őáltaluk megjelölt időpontban tartandó rendkívüli ülésre, mely azóta is várat magára".


Bezenye polgármestere arról is adott információt lapunknak, hogy a község már „három éve elindított átfogó rendezési terv módosítása záró szakaszba lépett, melyben a nevezett területek besorolása is érintett". A polgármester megosztotta velünk azt a véleményét is, hogy az önkormányzat csodálkozik azon, hogy a beruházók a „jelen információk birtokában szíves meghívásunkkal nem éltek".


Kammerhofer Róbert hozzátette, hogy a faluban beszédtéma az is, hogy a beruházók „ugyanazon jogi képviselettel bírnak, mint akik a felszámolt Eurovegas megfogantatásánál bábáskodtak, s vitézkedtek sajnálatos haláltusájuknál...".


Mindezek ellenére Bezenye bízik a beruházás megvalósulásában és „várja a befektetőt s teljes mellszélességgel támogat minden komoly szándékkal rendelkező munkahelyteremtő beruházást".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!