Az üknagyi büszkesége Lara

Bezenyén több család is olyan szerencsés, hogy öt generáció él boldogan.

Horváthné Csizmadia Dóra

A Kisalföld október 10-i számában (Ötgenerációs a Harsányi família) jelent meg írásunk egy kónyi családról, ahol öt generáció él boldogan. A cikk nyomán kereste meg szerkesztőségünket egy bezenyei anyuka, ahol igaz, a család nem egy településen lakik, de szintén ötgenerációs.

 

– A most már három hónapos Lara megszületése után már mi is elmondhatjuk magunkról, hogy ötgenerációs család vagyunk – kezdte a beszélgetést Novák-Fabsich Kitti, Lara anyukája.


 – Szerencsések vagyunk, hiszen az üknagymama, Imre Irén is megérte ezt a boldog pillanatot. Igaz, az első személyes találkozás még hátravan, mivel a 90 éves üki, ahogy mi hívjuk, Győrújbaráton egy idősotthonban lakik már. Eddig viszont még ekkora útra nem vállalkoztunk az újszülöttel.

Lara keresztelőjén a nagy család.

Mint Kitti mondja, szerencsére korához képest jó egészségügyi állapotban van Irén néni, így idén biztosan találkozhatnak és elkészülhet az első közös fotó is vele. 


– Először szinte fel sem fogta, hogy már üknagyinak mondhatja magát – mondta el Kitti. – Aztán küldtem neki egy levelet Lara fotójával, amiben megírtam neki a nagy eseményt. Ezt követően fogta fel teljesen, azóta pedig mindenkinek büszkén mutogatja a fotót és a levelet az ükunokájáról. Nagyon szerencsésnek érzem magunkat, hiszen kevesen mondhatják el, hogy még az üknagyszülők is láthatják a legkisebb utódot.


Persze a család többi tagja is nagyon boldog. A dédik, Fabsich Pál, Radich István és Radichné Hécz Mária Magdolna, valamint a nagymamák, Radich Éva és Rechniter Ágnes is megérhették Lara megérkezését. 


– Ahogy az ilyenkor lenni szokott, azonnal Lara lett a család szeme fénye – tette hozzá Kitti. – Apukájával igazán nagy közöttük a szerelem. 


Információink szerint Bezenyén egyébként még több család is olyan szerencsés, hogy öt generáció él boldogan.

 

Címkék#Bezenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!