Átadták Mosonszentmiklóson a minibölcsődét

A napokban adták át hivatalosan Mosonszentmiklóson azt a minibölcsődét, melyet az óvodában alakítottak ki nyolcmillió forintból. Itt akár nyolc 3 év alatti apróságot is tudnak fogadni.

Mészely Réka

A napokban nyílt meg Mosonszentmiklóson az első minibölcsőde. Az avatón a szalagot az egyik bölcsis, Baranyai Ákos és édesanyja, Judit vágta át. Meglepetéssel is készültek a szervezők az ünnepségen, mégpedig egy látványos és finom tortával, a Halacska csoport jelével, melyből mindenki kapott kóstolót.


– A falu ötmillió forintot kapott pályázaton a bölcsőde kialakítására, melyhez hárommilliós önrészt kellett hozzátennünk. Mivel a működő óvoda egyik helyiségéből alakítottuk ki a csoportszobát, ezért a munkálatokat csak az intézmény nyári leállásakor és az azt megelőző rövid időszakban lehetett elvégezni. Ekkor történt meg az épület belső átalakítása, a villanyszerelés, a festés, továbbá a szobai és udvari játékok, bútorok beszerzése – számolt be a munkálatokról Bedő Csaba polgármester.

Baranyai Ákos és anyukája, Judit vágta át a szalagot az átadón, mielőtt a legapróbbak és szüleik birtokba vették volna a minibölcsődét.

A szakhatósági eljárások elhúzódása miatt kellett november 5-ig várni a tényleges nyitásra. A megnyitón Gyurós Lilla óvodavezető köszöntötte a megjelenteket, majd Bedő Csaba részletezte a bölcsőde létrejöttének körülményeit.


– Most már elmondhatjuk, hogy a minibölcsődénk tfőtől egy csoporttal működik és 20 hetes kortól 3 éves korig fogadhatja a kicsiket: t kisgyereket, vagy ha valamennyien 2 évesek, akkor nyolc apróságot. Jelenleg hat bölcsődés iratkozott be. Egy kisgyermeknevelő-bölcsődevezető, Szabóné Takács Renáta Andrea és a két dajka, Sterkovich Krisztina és Fink Éva gondozza, neveli őket – részletezte az óvodavezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!