Aki borzongásra vágyik elalvás előtt...

A mosonmagyaróvári Lauer Gábornak nemrég jelent meg második kötete, Minden vörös címmel.

Kiss Anikó

A Londonból hazaérkezett Lauer Gábor is azok közé tartozik, akiknek az önkifejezés létforma. A zenélés mellett könyveket is ír. Írással gyerekkora óta, nagyobb lélegzetű dolgokkal pedig három éve foglalkozik.


A második kötetes Gábornak nemrég jelent meg a Minden vörös című regénye. Első könyve, az Út sehová novellákat fűzött egybe.

Lauer Gábor Minden vörös című regényét olvasván biztosan benézünk az ágy alá lefekvés előtt.

Lauer Gábor Minden vörös című regényét olvasván biztosan benézünk az ágy alá lefekvés előtt.

 – Rengeteg ötlet van a fejemben, amelyek megvalósításra várnak. A legtöbbjük valami sötét, baljós alapszituáció. Ez is egy ilyen volt. Elkezdtem foglalkozni vele és szinte kibontotta önmagát – fogalmazott a regény születéséről Gábor.


 – Kitalált helyen játszódik a történet, ahogy az előző könyvem novellái is. A létező helyek nem vonzanak. Talán mert még nem találkoztam olyan sötét, félelmetes hellyel, amilyenekkel általában foglalkozni szeretek – magyarázza az író.


 – Mint ahogy a figurák is fiktívek. Vagyis… Vagyis ki tudja? Ám ha valaki valahogy véletlenül Lacortába tévedne, meneküljön onnan – tette hozzá.


Érdekes a történet és a bemutatás stílusa is. Arról is megkérdeztük a szerzőt, hogyan fogalmazná meg az írói stílusát:


 – Képzelj el egy szobát, ahol hiába kapcsolsz villanyt, még úgy sem látsz az orrodnál tovább. Na, pontosan ilyen műveket szeretek, szeretnék írni.


A könyv érdekessége, hogy print on demand-ként jelent meg. Ez annyit jelent, hogy a megrendelés leadásával azonnal indulnak a nyomdagépek és a könyv már készül is a megrendelőnek. Erről e-mailben tájékoztatást is kapunk.


 – Az a célom, hogy az olvasóim borzongjanak, hogy olvasás után megnézzék, biztosan bezárták-e az ajtót éjszakára, s hogy benézzenek az ágy alá lefekvés előtt – zárta szavait Lauer Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!