A muzsika hangja Püskin

Egy maroknyi lelkes csapat rendezőjükkel, dramaturgjukkal a téli hideg, fagyos napoktól a mostani izzasztó pillanatokig hétről-hétre komoly munkát végzett Lipóton, hogy június 23-án A muzsika hangja című musicalt életre keltse.

kisalfold.hu

A Lipóti Színjátszó Kör Fazekasné Marcsi vezetésével nagysikerű előadását a Valahol Európában című musicalt tavaly a nézők álló vastapssal köszönték meg a társulatnak és a rendezésnek! Ezen a héten egy különleges folytatásnak lehet tanúja a Püski és környéki nagyérdemű.


A 43 évvel ezelőtt alakult lipóti színjátszócsoport szerkesztett műsorokkal indult, a vásári komédiákon át a klasszikus vígjátékszerzők sok darabját feldolgozták.

Több országos aranyminősítéssel rendelkeznek. Felléptek többször Szlovákiában,Ausztriában, a környékbeli településeken. A falunapok térhódításával a repertoárt átalakították a mai nézők igénye szerint zenés és mozgalmas darabokká. A nagyszínházi előadások egy amatőr csoport számára nagy kihívást jelentenek. Ezért némi dramaturgiai munkával a darabokat a tartalom és a történetek alapjainak meghagyásával lerövidítik.


Fazekasné Marcsi a lelke a csoportnak, aki rendező, dramaturg és „mindene" a csoportnak! Ő és családja biztosítják a hátteret a csapatnak, saját kezűleg készítik a díszletet, szállítják a kellékeket, a jelmezek saját forrásból, néha az otthoni ruhatárból kerülnek ki.


Az idén már a 8. musicalt mutatják be. 41 évig a középiskolás korosztály alkotta a csoportot. A tavalyi nagysikerű Valahol Európában című produkció volt az első, amelyben már gyermek és felnőtt szereplők is csatlakoztak a csoporthoz. A muzsika hangja című musicalban már 9-70 éves korig találunk színjátszókat. Izgatottan várjuk a lelkes csapat és vezetőjük munkájának eredményét vasárnap június 23-án 19 órai kezdettel Püskin a Faluházban!

Címkék#Püski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!