A mosonmagyaróvári kézilabdások ajándéka a Karolina Kórháznak

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a karácsonyi jótékonysági mérkőzésének bevételének egy részéből egy nagy teljesítményű, több funkciós fénymásoló gépet vásárolt a kórháznak.

kisalfold.hu

Az ajándékot kifejezetten a Karolina Kórház Gyermek Osztályának kérésére szerezte be a klub. A kórházban nagyon örültek a hasznos berendezésnek, amit azonnal használatba is vettek. A fénymásoló gépet Horváth Cs. Attila, az MKC elnöke adta át, akit elkísért Lencse Gyula klubigazgató és három kézilabdázó. Lucia Gubikova, Katona Flóra és Scholtz Andrea. A játékosok készségfejlesztő füzeteket, albumokat és színes ceruzákat is vittek a kórházban fekvő kis betegeknek. Az ajándékok átadásánál jelen volt dr. Bertalan István, a Karolina Kórház Főigazgató Főorvosa és dr. Szijjártó László a gyermekosztály vezető főorvosa.

- Nagyon köszönjük a kézilabda klubnak ezt a felajánlást és nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen értékes és hasznos gépet adtak nekünk – mondta dr. Bertalan István. - Köztudott, hogy a kórházak nincsenek könnyű anyagi helyzetben, és ezért az ilyen jellegű beszerzéseket nehezen tudják megoldani. Nagy segítség nekünk is egy ilyen adomány és az MKC-val kialakult kapcsolatunkat is példaértékűnek tartjuk. Az időnk sajnos nagyon szűkös, de a közeljövőben elmegyünk egy bajnoki mérkőzésükre, hogy szurkolóként mi is segítsük őket.


Jó alkalom lehet erre egyébként a következő, a Győri Audi ETO KC elleni hazai mérkőzés – folytatta dr. Szijjártó László. - Hallottuk, hogy ennek a mérkőzésnek a szünetében különböző labdákat dobnak majd a pályára a szurkolók, csatlakozva a Példa Egyesület kezdeményezéséhez. Ez a gyerekek sportolására buzdító „Dobj egy labdát" akció ugyanis nagyon sokat segíthet a gyerekek jelenlegi komoly súlyproblémáinak megelőzésében. Az MKC játékosai példaképek a régióban, így közös összefogással sokat tudunk tenni a gyerekek egészségéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!