A Lajta mindenkié - gyaloghíd épült, a gyerekek pedig üzeneteket küldtek - fotók

A Kisalföld tavaly közösségi kampányt indított ,,A Lajta mindenkié!" jelszóval Mosonmagyaróváron. E kampány keretében a várossal és lakóival karöltve szemetet szedtünk, parti sétány építésébe fogtunk, folyófórumot, futóversenyt szerveztünk, teraszépítő mozgalmat kezdeményeztünk, s végül egy közparkot is létrehoztunk a város hathatós közreműködésével és támogatásával a Malom-ági Lajta mentén.

Méhes Ákos

A kampány záróakkordjaként az önkormányzat jóvoltából egy gyaloghíd is létesült, mely mára összeköti a Lajta lakókertet a Mofém-teleppel. E híd ünnepélyes átadására került sor szombat délelőtt.


A hídavatás egyik elemeként arra buzdítottuk a város általános iskolásait, fogalmazzák meg egy rövid üzenetben, mit jelent számukra a Lajta, miként szeretnék e folyó Mosonmagyaróvárt beszövő ágait jól használni, óvni, őrizni, élvezni, hogy a Lajta tényleg mindannyiunké lehessen. Mintegy hatvan kisdiák hozta el üzenetét és dobta be a jövő ládájába.

Hídavatás Lajta üzenetekkel


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!