Blues, zene és könyvek a fesztiválon Jánossomorján

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Omlás Virágai Malomfesztivált Jánossomorján. Bábszínház, blues zene és még olvasó sarok is várta az érdeklődőket.

Kiss Anikó

- Idén 100 éves a malom épülete. A 90-es évekig működött, de azóta üresen áll kihasználatlanul. Ez a település egyik ikonikus épülete és egy baráti társaságban felmerült az ötlet, hogy rendezvény helyszínéül is szolgálhatna  – fogalmazott Neuberger Zsolt, a rendezvény egyik szervezője.


A baráti társaságnak az az ötlete támadt, hogy egy fesztivállal felhívhatják a figyelmet az épületre.


- Vannak már visszatérő elődadóink is, s mivel mindannyian a blues zene kedvelői vagyunk, ezért ez a zenei irányzat mindig szerepel a programban. Ezen kívül minden évben tervezünk egy gyermekeknek szóló előadással, és egy humoros műsorral is. Idén második alkalommal a városi könyvtár olvasósarokkal vonult ki a malom épületében – fogalmazott Neuberger Zsolt.

Molnárné Edina segédkönyvtáros fogadta az érdeklődőket az olvasó sarokban. Neuberger Zsolt kedvenc kötetét nézi, lánya Szonja pedig a színezést választotta.

- Itt helyben csak olvasni lehet. Célunk az olvasás népszerűsítése. Próbáltunk népszerű könyveket hozni, újakat és minden generáció számára érdekes olvasmányokat – mondta Molnárné Edina segédkönyvtáros.


- Idén először kézműves foglalkozásnak is helyet biztosít a fesztivál. Textil táskát lehet festeni. Fontos megemlíteni, hogy a Malomfesztivál egy ingyenes program, mert a város támogatja. A jövőre nézve bízunk a folytatásban. Reméljük, hogy a város továbbra is kiáll a rendezvény mellett, hiszen az épület egy többfunkciójú rendezvényközpont is lehetne. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a régi malom épületére és minden évben próbálunk valami újat mutatni a rendezvényen – zárta szavait Neuberger Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!