Jó úton haladnak Püskin

Püskin már nincsen kavicsos utca, mindegyik szilárd burkolattal rendelkezik. Az önkormányzat korábban évente elkészített egy járdát vagy egy utcát. Most a végére értek.

Kiss Anikó

Április 24. és május 31. között elkészült a Nefelejcs utca szilárd borítása. 381 méter hosszan és 4,7 méter szélességben kétrétegű aszfaltburkolatot és két oldalon murvázott padkát kapott az óvoda utcája.

Makai Jenő polgármester mutatta meg a Nefelejcs utca új burkolatát.

Makai Jenő polgármester mutatta meg a Nefelejcs utca új burkolatát.

– Az útépítés közel 15 millió forintból valósult meg, aminek 65%-át pályázati pénz képezte, 35%-át pedig önerőből adta hozzá az önkormányzat. Azzal, hogy ez az utca is elkészült, nagyban hozzájárul a település megtartó erejéhez. Az óvoda is itt található. Tisztán magyar pályázatról van szó, amivel a kis települések jutnak lehetőséghez, mert ilyen beruházást önerőből nem tudnának végrehajtani. Minden évben költöttünk a kátyúzásokra, amivel a problémát nem oldottuk meg. A huszonöt éves utca korábban bitumen és bazaltkő szórásos felületet kapott csak, ám a megnövekedett forgalomnak ez már nem felelt meg. A Strabag Építőipari Kft. jó minőségben készítette el az utcát – foglalta össze Makai Jenő, Püski polgármestere, majd hozzátette:

– A településen áthaladó 1405-ös út vár már csak a felújításra, ami a Magyar Közút Zrt. tulajdonában van. Ez jelenleg a legrosszabb állapotban lévő szakasz Püskin. Nincs jó hatással a településre, ezért is örülünk a felújításnak, amire ígéretet kaptunk. Nagy várakozással tekintünk ennek a megvalósulására – zárta szavait Makai Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!