Képek és montázsok a fiatal művésztől

Az alkotás szeretetét, a művészetre való fogékonyságot és az esztétikum iránti igényt szüleitől kapta örökül Vecsei Zéta fotós.

Kiss Anikó

Április 12-től látható Hazatérés címmel Vecsei Zéta fotókiállítása a Fehér Ló Közösségi Házban.


Édesapjával ellentétben Zéta fő alkotásra használt eszköze a fényképezőgép és a legmodernebb grafikusprogramok, melyeket már 11 éve használ a munkáihoz.


A Kossuth-gimnázium fotószakkörének kiállításán Zéta már szerepelt alkotásaival. Rendszeresen jelentkezik azóta is csoportos tárlatokon és jelenleg is tagja a Mosonmagyaróvári Fotóegyesületnek.

Vecsei Zéta a kiállítás megnyitóján beszélt lapunknak a képeiről.

Vecsei Zéta a kiállítás megnyitóján beszélt lapunknak a képeiről.

Sárközi Anikó festőművész a XX. századi szürrealistákhoz hasonlította megnyitóbeszédében a kiállítás képeit.


– Olyanok, mint a valóság kitalálása. A fiatal művész azt a vágyát fejezte ki, hogy a valóságnál is valóságosabb dolgokat alkosson. Szelíd, szinte meditatív képek, olyan XXI. századi fotómontázsok, amelyek létrehozásához nemcsak fényképészeti tudás kell, hanem a modern grafikai programok ismerete is szükséges hozzá.


– Nem azt akarom megmutatni, ami amúgy is létezik és látszik, hanem azt a valamit, amivé az érzelmeinken és képzeletünkön keresztül válhat. Ezért elsődleges célom, hogy olyan képeket hozzak létre, amilyeneket még más nem készített, mert ezzel lehet gazdagítani a vizuális kultúránkat – foglalta össze első fotókiállításának lényegét Vecsei Zéta.


A kiállítás május 3-ig tekinthető meg a közösségi házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!