Újabb csodakertek születtek Mosonmagyaróváron

Nyolc évvel ezelőtt indult útjára az ,,Apró kezek, csodakertek" elnevezésű gyermek kert- <br><br>építő verseny, amelyen az óvodák és az általános iskolák első osztályosai készíthetik el alkotásaikat. Az idei megmérettetést a hétvégén tartották.

Csizmadia Dóra

Idén is fantáziadús kiskertek születtek az apró kezek nyomán a már nyolc éve népszerű gyermek kertépítő versenyen. Ebben az esztendőben a szervezők csatlakoztak a családok éve országos rendezvénysorozathoz, így az elkészült alkotásoknak is ehhez a témához kellett kapcsolódniuk. 


A város szinte összes intézménye képviseltette magát a megmérettetésen – mondta el Lobitz Ákos, a Dzsungelország Kft. ügyvezető igazgatója, a rendezvény ötletgazdája. – Nagy összefogás és sok munka eredménye minden éven a verseny. Az önkormányzat mellett több vállalkozás is támogatja, ki alapanyaggal, ki anyagi hozzájárulással. 


Ebben az évben harminc alkotásból kellett kiválasztania a legjobbakat a szakmai bizottságnak. A zsűri értékelése szerint harmadik helyezést érdemelt ki a Majoroki Óvoda „Sünicsalád" című alkotásával. Második lett a Hildegard Óvoda „Szigetközi hétvége" kiskertje, míg az első a Móra Ferenc Általános Iskola 1. b osztályának „Nyúl Péter és családja" nevet viselő alkotása. Nagy István agrárminiszter különdíját, „A legkörnyezettudatosabb kiskert" címet a „Kincskeresők családi ökofarm" nevet viselő csapat, a Móra 1. a osztálya kapta.


Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere idén is felajánl egy különdíjat a közönségnek legjobban tetsző kiskertért. A szavazatokat online, a Facebook közösségi oldalon lehet majd leadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!