Kilencvenegy új óvári gazdász

Az egyetem aulájában ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket a helyi kar végzős hallgatói. Az első félévben összesen kilencvenegy óvári gazdász abszolvált nappali és levelező tagozaton. Az agrárkar idén ünnepli fennállása kétszázadik évfordulóját.

Gondár Flóra

 

A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán tegnap kilencvenegy új mérnök vehette át a diplomáját. A patinás egyetemi karon alapszakokon többek között állattenyésztő mérnöki, gazdasági és vidékfejlesztési mérnöki, környezetgazdálkodási agrármérnöki, mezőgazdasági, illetve növénytermesztő mérnöki képesítést szereztek. Mesterszakos diplomát vehettek át például a növényorvosi, az agrármérnök-tanári, valamint a vidékfejlesztési agrármérnöki szakok hallgatói. 


A végzetteknek dr. Szalka Éva dékán nyújtotta át okleveleiket. 


Az ünnepségen a város nevében Árvay István polgármester köszöntötte a végzősöket, akitől a diplomások átvehették a Mosonmagyaróvár Tiszteletbeli Polgára címet. 

Kilencvenegy hallgató diplomázott februárban a helyi karon.

A polgármester a kar vezetőségétől egy, a magyaróvári várépületet ábrázoló festményt kapott ajándékba a tanintézmény és a város vezetősége közötti jó kapcsolat ápolásáért, az együttműködésért.

A frissdiplomásokat Fazekas Imre, az Óvári Gazdászok Szövetségének elnöke búcsúztatta, aki elmondta: a Széchenyi István Egyetemhez való csatlakozás helyes döntés volt, biztonságosan tervezhető a munka az agrárkaron.


 A hallgatók az oklevelek átadása előtt esküvel erősítették meg, hogy az egyetemen szerzett ismereteiket a haza és az egyetemes emberi haladás szolgálatába állítják, az egyetem szellemiségét és hagyományait továbbviszik, jó hírnevét öregbítik. A végzős hallgatókat Fazekas Imre, az Óvári Gazdászok Szövetségének elnöke búcsúztatta.

Ünnepelnek


Amint arról hírt adtunk, az óvári agrárkar idén ünnepli fennállásának kétszázadik évfordulóját. A gazdászok múlt hétvégén tartották meg hagyományos báljukat a bicentenáriumi év nyitórendezvényeként. Az évfordulóra márciustól számtalan programmal készülnek: megnyitja kapuit egy kiállítás, mely a kar elismert tanáregyénisége, dr. Sótonyi László docens sokoldalú munkásságát mutatja be. Áprilistól vár- és kartörténeti kiállítás várja a látogatókat, de gazdászbajnokságot, illetve szakmai konferenciákat is szerveznek. Október 25-én ünnepélyes kari tanácsülést tartanak obeliszkavatással egybekötve. E napon nyitotta meg ugyanis kétszáz éve először kapuit a gazdasági akadémia a hallgatók előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!