Yoda élete egy kukában kezdődött

A napokban a szemétben akadtak rá a nyüszítő Yodára, a mindössze pár hetes kiskutyára egy Mosonmagyaróvártól nem messze található kis faluban. A kutyust a Menedék Állatvédő Alapítvány önkéntesei vették gondjukba. <br><br>

Gondár Flóra

A múlt héten egy Mosonmagyaróvárhoz közeli településen egy férfi bukkant rá Yodára, a megközelítőleg öt-hat hetes staffordshire terrier és pitbull keverékre, akit érzéketlen, lelketlen emberek egy kukába, a szemét közé dobtak. Belegondolni is szörnyű, mit élhetett át a kis állat, amíg megmentője rátalált és értesítette az állatvédőket.


Légrádi Balázs, a Menedék Állatvédő Alapítvány önkéntese, miután értesítették, azonnal a helyszínre száguldott, hogy állatorvoshoz szállítsa a kutyust. Az állatorvos megvizsgálta az ebet, kiderült: betegség támadta meg a testét, szőrtüszőatkával vagy rühatkával fertőződött a kutyakölyök bundája. 


Az állatvédő a vizsgálatot követően hazavitte magához az állatot, akit Yodának nevezett el. 

 

Légrádi Balázs állatvédő aktivista a megmentett kis Yodával.

Légrádi Balázs állatvédő aktivista a megmentett kis Yodával.


Egy szobában csinált helyet a kis ebnek, itt Balázsék többi kutyájával nem érintkezett, hiszen a betegség fertőző lehet más állatok, legyengült immunrendszerű emberek számára is. Három napig gyógyszeres kezelést kapott, valamint samponnal mosták a bundáját. Már az első nap után látszott, hogy használ az orvosság, kihullott a kutyus fertőzött szőre. Yoda testét több helyen nedvedző, néhol gennyes sebek borították.


A minap felvették a kapcsolatot egy másik állatvédő szervezettel, amelynek emberei a napokban átvették a kiskutyát, mostantól ők viselik gondját. 

 

A szemetesben talált kiskutya most gyógyszeres kezelést kap.

A szemetesben talált kiskutya most gyógyszeres kezelést kap.


– Százszázalékosan megbízom az állatvédő szervezetben, náluk lesz a kutyus addig, amíg lábadozik, ha meggyógyult, ők keresnek számára gazdit. Ennek során a szervezet tagjai előzetes helyszínszemlét tartanak, meggyőződnek arról, valóban jó helyre kerül-e a kisállat – magyarázta Légrádi Balázs.


A közösségi oldalon megosztott bejegyzés óriási megdöbbenést keltett a felhasználók körében, rengetegen felháborodtak, többen nyomravezetői díjat ajánlottak annak, aki információval tud szolgálni az állatkínzó személyével kapcsolatban. A település nevét éppen ezért szándékosan nem tesszük közzé.


Az önkéntes elmondta, vannak már sejtéseik, kik hagyhatták ilyen embertelen módon sorsára az ebet, az is felmerült, hogy esetleg egy illegális szaporítótelep működhet az adott településen. Eddigi legfontosabb feladatuk a kisállat ellátása, gondozása volt, ezután tudnak több energiát fordítani az állatkínzó felkutatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!