A mosonmagyaróvári Kerekes István a legjobb vidéki fotóriporter

A magyar sajtófotó-pályázat 36 éves történetében még nem volt arra példa, hogy egy kategóriában mindhárom díjat egy szerzőnek ítéljenek oda. Most ez történt: a Mosonmagyaróváron élő Kerekes Istvánnal a Mindennapi élet (egyedi) kategóriában.

Munkatársunktól

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége székházában hétfőn hirdették ki a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat győzteseit. A legrangosabb hazai fotópályázatra idén 247 pályázó adott be tizennégy kategóriában 6302 fotót.

 

A második díjas alkotás: Ibolya karácsonykor egy kis tűzrevalót keresgélt a nyomortanyájuk környékén. A mélyszegénységben élő család munkanélküli. Számukra az egyik napról a másikra való túlélés nagy

A második díjas alkotás: Ibolya karácsonykor egy kis tűzrevalót keresgélt a nyomortanyájuk környékén. A mélyszegénységben élő család munkanélküli. Számukra az egyik napról a másikra való túlélés nagy kihívás.

A Mosonmagyaróváron élő Kerekes István a Mindennapi élet (egyedi) kategória mindhárom díját megszerezte. Szigeti Tamás, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának titkára a sajtótájékoztatón arról nyilatkozott, hogy a hazai sajtófotó-pályázatok történetében ilyenre még nem volt példa.

A harmadik díjas A műhely. Húsvét előtt pár nappal egy asztalosműhelyben vágták a

A harmadik díjas A műhely. Húsvét előtt pár nappal egy asztalosműhelyben vágták a „húsvéti" bárányokat egy erdélyi faluban. E vidéken hagyomány, hogy húsvét előtt pár nappal a juhos gazdák a bárányaik egy részét levágatják és eladják, mivel minden háznál ezen az ünnepen a bárányhús különféle módon elkészítve kerül asztalra.


A mosonmagyaróvári alkotó Pihenő című felvételével első díjat érdemelt ki. Ibolya című fotójával második, A műhely című munkájával pedig harmadik helyezést ért el.

 

Az első díjas Pihenő - Norbert és testvére Erika tehénpásztorok az erdélyi Hargita megyében. Erika kénytelen mindennap magával vinni kislányát Mirelát is. Kora reggeltől, késő estig, ők hárman folyama

Az első díjas Pihenő - Norbert és testvére Erika tehénpásztorok az erdélyi Hargita megyében. Erika kénytelen mindennap magával vinni kislányát Mirelát is. Kora reggeltől, késő estig, ők hárman folyamatosan ezen a kis erdei tisztáson felügyelik a húsz tehenet.


– Hatalmas meglepetés, hihetetlen érzés a zsűri döntése számomra. Mindhárom fotót Erdélyben készítettem. A zsűri elnöke, Szlukovényi Tamás, aki a Reuters hírügynökség korábbi globális fotóigazgatója, külön gratulált, kiemelve, hogy a díjak mellett külön büszke lehetek a képeimben rejlő erőre – hangsúlyozta érdeklődésünkre a díjazott fotós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!