Elkerülhető balesetek - A gyalogosoknak, kerékpárosoknak is fel kell készülniük a télre

A gyalogosok lettek a leginkább kárvallottjai a télies időjárásnak, s a felelőtlen autósoknak Mosonmagyaróváron.

Gondár Flóra

A téli időjárásra és a megváltozott látási viszonyokra nemcsak a sofőröknek, de a gyalogosoknak, kerékpárosoknak is fel kell készülniük – hangsúlyozta Makó László alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

 

A kerékpárosok ilyenkor gyakran még világosban indulnak el otthonról, de már sötétedik, mire hazafelé tartanak. Éppen ezért javasoljuk, hogy kétkerekű járművüket szereljék fel passzív biztonsági eszközökkel vagy legalábbis tartsák maguknál azokat, illetve a láthatósági mellényt

– magyarázta Makó László.

 

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai Rajkán végeztek megállításos sebességmérést.


A gépjárművüket is fel kell készíteni a hideg évszakra.

A javasolt téli gumi mellett ellenőrizzük a világítóberendezések, ablaktörlő lapátok állapotát. Fontos, hogy elegendő ablakmosó folyadékkal induljunk útnak – tudtuk meg. Az osztályvezető kiemelte, a szabad ég alatt parkoló autókat jégtelenítsük, párátlanítsuk, s csak akkor induljunk el, ha jól kilátunk a szélvédőn. Nemrégiben ugyanis éppen ilyen okból ütöttek el egy gyalogost. Két éve pedig hasonló okból történt egy halálos baleset.


A minap történt egy másik gázolás is, ami jó eséllyel elkerülhető lett volna, ha a gyalogos meggyőződik arról, valóban megadják-e neki az elsőbbséget.


Hozzátette, a gyalogosok biztonsága érdekében a jövőben fokozott rendőri ellenőrzés várható. Emellett folytatják megállításos sebességmérő akciósorozatukat, elsősorban a Lajta-parti város, Rajka és Jánossomorja területén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!