Napernyővel védi kertjében a mosonmagyaróvári világháborús bombát Mihály

Azonnal értesítette a rendőrséget a Mosonmagyaróváron élő Mihály, aki kertjében egy fel nem robbant bombát talált. A helyszínre érkező rendőrök viszont azt mondták, a Honvédelem felelős a bomba elszállításáért és megsemmisítéséért. A tűzszerészek viszont csak harminc napon belül érkeznek ki.

kisalfold.hu

– Éppen ástam a kertben, a garázst akarom lebetonozni, amikor harminc centiméter mélyen rátaláltam a bombára. Csákánnyal kifordítottam a földből, majd értesítettem a rendőrséget. Ki is jöttek, majd közölték: harminc napon belül jönnek a tűzszerészek a fővárosból. Nevetségesnek tartom, hogy ennyi ideig kell várni, idegesít, hogy itt a bomba, hiszen itt élünk a családommal, nincs hová mennünk. A bombát letakartam egy műanyag vödörrel meg egy kartonnal, és odaállítottam egy napernyőt, hogy ne süsse a nap – mondta el a Borsnak Mihály, aki megmutatta a lőszert egy tűzszerész ismerősének is. Szerinte hiába rossz és sérült állapotú a bomba, attól még életveszélyes.

 

Fotó: Bors

Fotó: Bors

A kertben talált robbanószernek hiányzik a csúcsrésze, de a gomb, amivel működésbe lehet hozni, tisztán látszódik. A Bors kereste a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Tűzszerészetet, hogy megtudják, ilyen esetben miért nem indokolt az azonnali intézkedés. Továbbá szerették volna megtudni, Mosonmagyaróvárra miért a 160 kilométer távolságra lévő Budapestről vonulnak ki, de eddig nem érkezett válasz.

Fotó: Bors

Fotó: Bors

– A rendőrök azt mondták, ha közterületen találtam volna a bombát, más lenne a helyzet, hamarabb intézkednének, de mivel magánterületen van, nincs mit tenni, nekem kell rá felügyelnem. Én magam nem vihetem el, mert azzal viszont bűncselekményt követek el – állítja a férfi.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!