Szebb iskolaudvar szülői milliókból

Az állam helyett - Szülők, pedagógusok és diákok összefogásával újult meg a játszótér.

Mészely Réka

Száraz időben a por, eső után a sár okozott gondot a mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskola udvarán. A Domokos család kezdeményezésére és többmilliós adományából, hatalmas összefogással szépült meg a zöldterület mintegy ötmillió forint értékben.


Soha nem tapasztalt összefogás bontakozott ki a mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskolában. Amint azt Fülöp Gertrúd intézményvezetőtől megtudtuk, az udvar szépülhetett meg szülői támogatással.

Az udvaron szívesen tartózkodnak a diákjaink, ám az idők során elkopott a fű, a játékok közül is többet le kellett bontani. Száraz időben a por, esőben a sár okozott bosszúságot. A terület rendezése azonban az egyéb munkák miatt háttérbe szorult

– fogalmazott az iskolaigazgató.


Az egyik család, Domokosék kezdeményezésére azonban megoldás született.

"A gyermekek az időjárástól függően hol sárosan, hol porosan érkeztek az udvarról az osztályterembe, amelyet tavaly szintén szülői összefogással tettünk rendbe. Ezért is kezdeményeztük az ezerszáz négyzetméteres zöldterület rendezését" – fogalmazott Domokos Zsolt, aki családjával együtt a mintegy ötmilliós beruházás felét állta.

Térköveztek, gyepszőnyeget és gumitéglákat fektettek le az Ujhelyi-iskola udvarán. A felvételen Radits Kriszti és Karácsony Rami hintázik.

Az anyagi támogatás mellett a „munka végét" is megfogták. Mint mesélte, cégekkel egyezkedett, kedvezményeket szerzett, és naponta követte és irányította a rendezést a helyszínen is. Megjegyezte: örült volna, ha még több szülő érzi magáénak az ügyet. Ugyanakkor bízik benne, hogy a végeredmény láttán mások is lelkesebbek lesznek, és ha kell, fizikai munkával is besegítenek.


Domokos Zsolt egy másodikos és egy ötödikes ujhelyis diák szülőjeként, feleségével együtt az összefogás motorjává vált. Közös célunk egyrészt a terület pormentesítése volt, másrészt, hogy játszóeszközökkel gazdagítsuk. Az önkormányzat és a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. is támogatta az ügyet, az ásott kutat is szülők üzemelték be. Bergovics Balázs a kavicsozásban, Ádámné Szakács Judit a fuvarozás mellett térkövekkel, Haskó Attila a kertészeti munkákban támogatott. Sermann Tibortól a gyepszőnyeg vásárlásához kaptunk kedvezményt, és automata öntözőrendszert építettünk be. A területrendezésben a pedagógusok, szülők, gyermekek is segítettek – részletezte a szülői szervezet vezetője, Szalayné Patkós Csilla, aki férjével együtt állt az ügy mellé.


A szülői szervezet és az iskola egyébként egy év alatt gyűjtötte össze a rendezéshez szükséges milliókat. Az anyagi felajánlások mellett jótékonysági vásárokat, koncerteket, Ki mit tud? vetélkedőt szerveztek.


Az udvart június 21-én avatják fel, bár a fűre lépni tilos, amíg a növények gyökeret nem eresztenek. A nyár folyamán várják a játékokat is, a mászókát, a kettes és hármas hintát, illetve a mérleghintát. Ezeket az ujhelyisek majd az új tanévtől vehetik birtokba. Szalayné Patkós Csilla még elárulta: további célokat is kitűztek. Padokat vásárolnának, illetve a vizesblokkok felújítását is támogatnák.

 

Új palánkok

Varga Tamás elnök elmondta: a főzőversenyük bevételéből, helyi vállalkozók hozzájárulásával az iskolának új kosárlabdapalánkokat adományozott a Majoroki Kör.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!