Súlyosabb büntetést kapott a mosonmagyaróvári késelés elkövetője

Sz. Csongor büntetését két és fél év fogházbüntetésről három és fél évre emelték.

Laczó Balázs

Két és fél év fogházbüntetésről három és fél évre emelte a Győri Ítélőtábla Sz. Csongor büntetését csütörtökön. A fiatalember halálra késelt Mosonmagyaróváron egy másik férfit, aki ököllel támadt az ő társára,miután egy másik ellenlábas pillangókést rántott Csongorral szemben.


Tehát azzal kapcsolatban nem is volt vita, hogy a verekedést a másik társaság kezdte, sőt, már előtte a diszkóban is beléjük kötöttek, de Csongor kitért a kihívás ellen. 


Az ügyvéd jogos védelmi helyzetre hivatkozott, valamint arra,hogy Sz. Csongor ebben az indulati szituációban, ijedtségében nem tudott arányos módon reagálni társa jogtalan támadásra, nem sokkal az őt ért élet elleni cselekmény után.


Felmentést és másodsorban enyhítést kért, míg az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Sz.Csongor elmondta az utolsó szó jogán: megbánta tettét, nagyon sajnálja az elhunyt fiatalt és azt, hogy nem forgathatja vissza az  idő kerekét.


A Győri Ítélőtábla figyelembe vette az enyhítő körülményeket, a vádlott büntetlenségét, megbánását beismerését, de enyhének találta az ítéletet, szavai szerint a vádlott nagyon sok mindent nem vett figyelembe, amikor rosszul mérte fel a helyzete. S ebben - érvelt a tanács vezetője - nem az ijedtség, hanem az ittasság befolyásolta. 


Az előzetes letartóztatásban töltött időt és a várható kedvezményt számítva 15 hónapot kell még rács mögött töltenie a 25 éves fiatalembernek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!