Kátyútenger a mosonszentmiklósi bekötőúton

A falu bevezető útjai kritikus állapotban vannak, haladásra alig alkalmasak. A polgármester levélben hívta fel a közút kezelőjének figyelmét a 8501-es út áldatlan állapotára.

Gondár Flóra


A Mosonszentmiklós és Öttevény közötti 8501-es számú úton egymást érik a kátyúk, az autósok jóformán ki sem tudják kerülni a gödröket. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében álló szakasz meglehetősen forgalmas. Nemcsak a mosonszentmiklósi, de a lébényi és a tárnokréti lakosok is ezt az utat használják Győr irányába. Nem is beszélve   az autóbuszjáratokról és a teherforgalomról.


 Bedő Csaba, Mosonszentmiklós polgármestere a napokban levélben hívta fel a közútkezelő figyelmét az útszakasz kritikán aluli állapotára, fotókkal illusztrálta a tarthatatlan kátyúhelyzetet.

Bedő Csaba  polgármester mutatja a több mint három  méter hosszúságú kátyút.

Bedő Csaba polgármester mutatja a több mint három méter hosszúságú kátyút.

– Tudom, hogy a téli időjárás megviselte útjainkat országszerte, de ezen út forgalma alapján úgy gondolom, hogy egy kicsit nívósabb karbantartást igényelne, mint amit jelenleg kap. Ismert számomra, hogy pár éve részleges felújításon esett át az út egy szakasza – körülbelül háromszáz  méter hosszan –, de a fennmaradó rész már nem képes ellátni feladatát, az út jelenleg szlalomozásra és nem közlekedésre alkalmas – írja a közútnak címzett levelében a polgármester.


 – A bekötőút ötszáz méteres szakaszán mintegy 37 – különböző mélységű és hosszúságú – kátyút számoltam össze.  A lakosok részéről is számos bejelentés érkezett hozzánk. Ők is fel vannak háborodva, közös kérésünket tolmácsoltam a


közútkezelőnek – részletezte a polgármester. Hozzátette, a település belterületi főútszakasza, de a Lébényt és Mosonszentmiklóst összekötő főútvonal is hasonlóan elkeserítő állapotban van.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!