Átadták a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség felújított épületét

A járásbíróságnak is otthont adó, helyi védettség alatt álló kilencven éves belvárosi épület átépítési munkálatai kilenc hónap alatt zajlottak le tavaly.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész március 30-án adta át a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség felújított és kibővített irodaépületét.

 

A járásbíróságnak is otthont adó, helyi védettség alatt álló kilencven éves belvárosi épület átépítési munkálatai kilenc hónap alatt zajlottak le 2016-ban.

 

Az épület belső szerkezetének teljes megváltoztatásával és a földszinti rész rendelkezésre bocsátásával az ügyészségi helyiségek területe több, mint másfélszeresére, 382 m2-re nőtt. Minden ügyész és alügyész önálló irodát kapott és az ügyészség több kiszolgáló helyiséggel is bővült.

 


Az épületben a legmodernebb gépészeti és elektronikai rendszereket szerelték be, így az korszerű fűtő- és hűtő-, valamint riasztó berendezéssel is rendelkezik. A beruházás 205 millió forintba került, az építkezés teljes fedezetét az ügyészség költségvetése biztosította.

 

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész kiemelte, hogy az ügyészi szervezet évtizedek óta megbízható, kiszámítható és magas színvonalon teljesítő tényezője Magyarországon a jogbiztonságnak és a jogegységnek. Ezt a magas színvonalat hivatott biztosítani az az infrastrukturális fejlesztési folyamat, amelynek egyik állomása a mosonmagyaróvári felújított épület.

 

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségen 15 fő – közülük öt ügyész, négy alügyész és hat adminisztratív munkatárs - dolgozik immár korszerű körülmények között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!