A Klik fizeti a diákok úszásoktatását Jánossomorján

Egy év után hamarosan újra kinyit a jánossomorjai uszoda. A létesítmény a város működtetésében marad. Új szerződés készült használatáról.

Gondár Flóra

Amint arról korábban többször írtunk, a jánossomorjai uszoda egy éve kényszerből bezárt. A létesítmény tavaly februárban életveszélyessé vált tetőszerkezete miatt. („Bezárták az életveszélyes uszodát" – Kisalföld, 2016. február 17.; „Szeptemberben sem lesz uszoda" – 2016. augusztus 9.) Jánossomorja az összesen 48 millió forintos helyreállítás költségeihez 30 milliós támogatást kapott az államtól. A fennmaradó 18 milliót a város állta.

 

A korszerűsítés során az épület teljes légkezelő berendezését kicserélték, emellett a tetőszerkezet új belső burkolatot, valamint szigetelést kapott. A felújítási munkálatok határ- időre elkészültek. Már a próbaüzem is lezajlott, a műszaki átadás megtörtént, csupán a vízminőség vizsgálata van hátra.

 

Lengyel Ferenc karbantartó: korábban sok mosonmagyaróvári lakos is igénybe vette az uszodát.


Ennek eredménye a napokban várható. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen a város úgy határozott, a tornacsarnok üzemeltetése – a tavaly decemberben megkötött vagyonkezelési szerződés értelmében – továbbra is marad a Klebelsberg-központ győri tankerületénél, ám az uszodát az önkormányzat fogja működtetni. 


Reggel 8 és délután 4 óra között az iskola diákjai úszásoktatáson vehetnek részt. Az ezen időszak alatt felmerülő költségeket a tankerület fizeti majd. A testület döntése szerint iskolaidőn kívül az önkormányzat által meghatározott feltételekkel működne az uszoda. Ennek részleteiről a közeljövőben döntenek. A tankerület elfogadta a város határozatát, jelenleg a korábbi vagyonkezelési szerződés kiegészítése zajlik.


A szerződés aláírása után, legkésőbb a jövő hét folyamán újra birtokba vehetik a medencét a helyi diákok. Az uszoda kapui a nagyközönség előtt akkor nyílnak meg, amikor az önkormányzat már határozott a belépődíjról, bérletárakról, illetve biztosította a sportlétesítmény működéséhez szükséges munkaerőt, például az úszómestert. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!