Olvasóink segítették Márkot: a magára maradt lébényi kamasz szeretetet is kapott

Figyelmet és szeretetet is kapott az ajándékokon kívül cikkünk megjelenése után a 18 évesen magára maradt Fehérvári Márk, akinek több állást, szállást, rengeteg ruhát is felajánlottak. Utóbbiakból rászorultakat segítene.

Mészely Réka

Fehérvári Márknak hamar felnőtté kellett válnia. Édesapja még a fiú kétéves korában hagyta el a családot, s fél éve az édesanyjáról is le kellett mondania. A csornai Csukás-iskolában mezőgazdasági gépészként tanuló végzőst anyja élettársa fogadta be tanulmányai befejeztéig. Cikkünk megjelenését követően napokig folyamatosan csengett a telefon Márknál és Papp Viktória családsegítőnél is. Sokan írtak a fiú közösségi oldalára is. 


Volt olyan jóakaró, aki személyesen akart segíteni a fiún, s idős nénik kopogtak be hozzá Erzsébet-utalvánnyal, élelemmel is. 


– Nagyon sokan megkerestek, sok mindent ajánlottak. Munkalehetőséget a Szigetközben, Mosonszolnokon, de külföldön, Ausztriában, Angliában is. Volt, aki alkalmi munkát kínált, néhányan hosszú távra is. A tervem az, hogy az iskola elvégzése után is Lébényben maradnék, és remélem, sikerül itt albérletet találnom – számol be Márk, akit meghatott az emberek segítőkészsége.


 

Márk jelenleg szívességből lakik ismerősénél, de az iskola után albérletbe költözne.

Márk jelenleg szívességből lakik ismerősénél, de az iskola után albérletbe költözne.

A fiú gondjairól csak a legszorosabb barátai tudtak, hiszen azokról nem szívesen mesélt, mesél. "Akik nem tudták, hogyan élek, mondták, hogy le a kalappal előttem. Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, jóakaratot" – fűzi hozzá.


Az alapítványunk által adományozott 150 ezer forintból 100 ezret a szakmunkás-bizonyítvány megszerzéséhez szükséges traktorvizsga tanfolyami díjára fordított, míg a többit félretette. Azzal az összeggel együtt, amit még adományként kapott, saját bankszámlán helyezte el. 


– Rengeteg ruhát, pulóvert, nadrágot, cipőt is küldtek, ezeket átválogattuk. Ami nem az én méretem, azt szeretném más rászorulónak felajánlani. Kaptam egy új focicsukát is, amire nagyon vágytam – sorolja a fiatalember. Mint mondja, szép karácsonyt tud maga mögött, hiszen a rokonok mellett barátainál töltötte az ünnepeket. Volt olyan jóakaró, aki személyesen akart segíteni a fiún, s idős nénik kopogtak be hozzá Erzsébet-utalvánnyal, élelemmel is. A két ünnep között az étkezését az önkormányzat támogatta. 


– Márknak nehezére esett elfogadni a segítséget, hiszen ő úgy gondolja, mindenért meg kell dolgoznia. Végig tartottuk a kapcsolatot, sűrűn találkoztunk, együtt válogattuk át a ruhákat, takarékos bankszámlát nyitottunk. A Facebook-oldalára kapott üzenetekre is két és fél órán keresztül válaszoltunk, olyan sok ismerős-ismeretlen írt oda, nemcsak a megyéből, de Szegedtől Debrecenig is érkeztek felajánlások – tette hozzá Papp Viktória családsegítő, megjegyezve, hogy Márk mellett fog állni a későbbiekben is, hiszen a fiúnak nemcsak most, a későbbiekben is szüksége lesz a támogatásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!