Darnózseli gyilkosság - Ismét elhalasztották az ítélethozatalt

Pénteken nem lett ítélet, december 2-án talán.

kisalfold.hu

11.30. Az ügyész kéri még a DVD feltételek megtekintését, mivel azonban ebben a teremben ez nem lehetséges, ezért a bíró a tárgyalást felfüggeszti. Ma sem lesz tehát ítélet, december 2-án talán.


11.00. A titkos adatgyűjtés arra vonatkozott, hogy megerősítse vagy elvesse a megalapozott gyanút N. J. ellen.

Azt bizonyosan megállapították az adatszerzés során, hogy szoros kapcsolatot ápolt N. J. és a testvére.


Két felvételt játszanak le, ők beszélgetnek. Az első nehezen hallható a teremben, arról szól, hogy a nővérnek eszébe jutott, hogy aznap beszéltek telefonon. N. J. pedig mondja, hogy erre már nem is emlékezett, de nonszensznek tartja azt is, hogy tudnia kellene visszamenőlegesen a rendőrség szerint, hogy kikkel beszélt.  


A másik a nővér rendőrségi kihallgatása után volt. Ő telefonál, tisztázzák, hogy N. J. még aludt, most ébredt fel a csengetésre:


 - Most hallgattak ki - mondja a nővér -, de nem akartalak idegesíteni. Elmondtam, leírták, kijavítottam, ha kellett. Tök normális volt a kihallgató. De azt mondták, te nem vagy együttműködő. Elmondtam, hogy odajöttél, elmentél, lehetett huszonöt, negyven perc is. Azt mondtam, hétfőn láttam a Juditot. Kérdezték, miért vagy ellenséges. Mondtam, nem az vagy, de ami sarat rád dobtak a rendőrségen...


  Egyeztetik aztán, hogyan nézett ki a kihallgató rendőr. Aztán:


- Még azt is elmondtam, hogy nagyon jó kapcsolatban voltunk a Judittal - folytatja a nővér. - De nem volt korrekt, hogy kettős életet élt. Meg hogy felhívott, megfenyegetett, ha ellene vallok a tárgyaláson (a válóperen - a szerk.), aztán letagadta.


- Hú, most hogy belekeveredtél, marha jól jött ez is.


- Elmondtam, hogy nálunk voltál. S azt gondoljuk, hogy a Judit lelépett. Mondtam, hogy ha megkérdeztek volna, már elmondtam volna korábban is. De velem senki nem foglalkozott. Láttam, hogy már hétfőn is ilyen volt.


- Még hogy nem vagyok együttműködő? - horkan fel N. J. - Az első pillanattól úgy kezelnek, mint a gyilkosát.


- Mondták, hogy Judit már nem él - veszi vissza a szót a nővér. - Mert megtalálták? Nem mondhatnak semmit. ezt válaszolták. Mondák, hogy téged akkor tudnának egyértelműen kizárni, ha megmondanád, hol voltál. S ha egyedül van valaki?  Megpróbáltál pizzát rendelni, azt is mondtam.


A beszélgetést a nővér azzal zárja, hogy "Jövünk majd cseresznyét szedni."


Bejátszanak a válóperből való részleteket is. N. J. a lehetőségeket taglalja Juditnak, egy: ne váljanak el, kettő: ha mégis, Juditnál  lehetnek a gyerekek, aztán az ingatlan és az ingóságok is szóba kerültek, azokat cserébe N. J. magának akarta


A következő felvételen viszont csúnya vita hallatszik, N. J. féregnek nevezi a felségét, mocsoknak, lökdösi. Apádat löködd, ne engem - mondja hevesen Judit. Csúnya vita, amelyben pofon is csattan - hallatszik a felvételen.


"Ettől vagy férfi" - mondja gúnyosan Judit. "A gyerek előtt megalázol, te mocskos féreg" - válaszolja N. J.


Kegyeleti okból nem idézzük tovább a vita szövegét, amit Judit édesanyja nem is bír tovább hallgatni. Kimegy a teremből. Judit bátyja utána megy, nyilván segíteni szeretne az édesanyjának.

   

Másik felvételen is vita van, kevésbé heves, de nyomasztó hangulatú.


Rövidebb technikai szünet következik ismét, lejátszották, amit kellett.  


10.15. Eddig tartott a szünet.


Folytatjuk, lehallgatott beszélgetést hallgatunk meg. N. J. mobilját hallgatták le.


9.30. A folytatásban a védett tanúk vallomását olvassa fel a bíró.


2014. június 23-án az 1-es számú tanút különösen védetté nyilvánították. Az alábbi vallomást tette az illető:


- Láttam az eseményt, ezért felkerestem a körzeti megbízottat. Mezőgazdasági úton mentem csütörtökön autóval. Láttam egy autót. A teheneket régen oda hajtották ki. Megálltam. Egy autó volt N. J.-é. Azt hittem, benne ül. Nem ült benn.


Egy nagy zsákot rázott. Csak maga elé nézett. Sétált vissza a legelőről, miközben az autója a legelőn állt. A hátsó ülésre dobta a zsákot, beült az autóba. Elindult, de nem fordult meg. Utána mentem. Láttam néhány nyomot. Később lekaszálták a füvet.


Azt nem láttam, hogy mit szórt ki a zsákból, nagy fűben szórta ki. Egyértelmű volt számomra, hogy az állatoknak füvet gyűjt, de nem tudtam, miért szórja ki akkor.  


Kimentünk aztán a rendőrrel, de a fű már le volt kaszálva. Aztán visszamentek a rendőrök és találtak néhány dolgot.


2-es számú védett tanú is van:


- Éjjel fél kettő körül láttam, hogy világosság van N. J. házában. A füstölő felé cipelt valamit. Valami nehezet. Kocsija hátsó ajtaja meg volt nyitva. Nem így szokott beállni. Ha disznót hozott, utánfutóval szokott jönni. Reggel nyolc körül egy ismerősöm hallotta, hogy édesapjával beszélget N. J.  Azt kérdezte, sikerült, megvan? A válasz az volt, igen.


Kérdés a védett tanúkhoz nincs.


Pár perc szünet, mert hangfelvételt is meghallgatunk.


9. 10 - Mi lehetett a fluoreszkáló fényforrás, amit a csomagtartóban láttak a speciális vizsgálatkor? - kérdezi a sértetti képviselő.


- Lehet nyál, vér, vérsavó, vizelet... biológiai váladék - szól a válasz.  


A szakértő gyakorlatilag megerősítette a korábbi szakvéleményeket.


Munkáját a bíróságon befejezte.


9.00. Korábbi szakértői véleményeket olvas fel elsőként a bíró. A lényeg, hogy Judit genetikai profilját állapították meg a maradványokból.


Harmincnyolc maradványt vizsgáltak a szakértők. Égett minták voltak. Néhány centisek. Savakkal eltüntethető a vér - szögezte le korábban egy másik szakértő -, de az ilyen kis darab szövetdarabok ugyanúgy.


A most beidézett szakértő ezekkel egyet ért.


Az ügyész kérdezi:


- A személygépkocsiból milyen módszerrel történt a mintavétel?


(Ez azért fontos, mert a vád szerint a csomagtartóban volt Judit holtteste.)


- A kárpitot megnéztük előbb saját szemmel és bűnügyi fényforrással, aztán speciális letapogatási fóliával dolgoztunk.


8.30. Máris szünettel kezdődik a tárgyalás, ugyanis a genetikus szakértő nem jelent meg a tárgyaláson. Ő volt az, aki legutóbb sem volt jelen, s ezért 50 ezer forint rendbírságot szabott ki rá Élő András tanácsa.


Várunk.


Korábban:


A tatabányai bíróság a november 8-i tárgyalási napot úgy zárta le, hogy november 25-én várható ítélet.


Az igazságügyi szakértőt - aki azt mondta, nem kapta meg az idézést - 50 ezer forintra megbírságolták.

Az ügy előzménye:


A vád szerint a 2014. július 2. óta előzetes letartóztatásban lévő férfi kapcsolata korábban megromlott feleségével és a bontóper ideje alatt ideiglenes döntéssel az apánál helyezték el az akkor 12 éves gyermeket. A sokak által jámbornak leírt férfi a vád szerint május előtt is bántotta az asszonyt, aki ennek dacára vissza szeretett volna menni darnózseli otthonába, hogy a házasság felbontásáig, a végleges döntés előtt is kisebbik gyerekével élhessen. A férfi nem egyezett bele, a kapcsolat még jobban elmérgesedett.


Május 27-én este a férfi Mosonmagyaróvárra ment, abba a rendelőintézetbe, ahol a felesége dolgozott. A vád szerint megölte a feleségét, nem tudni, hogyan. A holttestet autóba rakta, hazavitte, s megvárta, míg gyermeke elaludt. Akkor beállt a garázshoz, kivette a holttestet s a ház alatti húsfeldolgozóban – a vádirat fogalmaz így – „feldolgozta". Ezután a maradványok egy részét elégette, egy részét elrejtette vagy szétszórta, később pedig sósavval fertőtlenítette a húsfeldolgozó eszközöket.


A férfi ártatlannak vallja magát az ügyben, s jó ideig a gyilkosság tényére nem is derült fény, mert N.-né K. Juditot eltűntként kezelték. Majd 2014. június 5-én és 25-én a rendőrség járt a helyszínen, ahol vélhetően nyomokat is talált. Ekkor vett drámai fordulatot a nyomozás.


Összeférhetetlenségi indokkal utalták az ügyet Győrből Komárom-Esztergomba, mivel a nyomozás végén kihallgatta a gyanúsítottat egy olyan rendőr, aki viszonylag közeli hozzátartozója a Győri Törvényszék elnökének. Ugyanakkor a vádat továbbra is a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség képviseli, amely tavaly október 15-én emelt vádat N. János ellen emberölés miatt.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!