Közel kettőszáz embert vert át a mosonmagyaróvári csaló

A befolyt mintegy hárommillió forintot a 24 éves fiatalember a saját megélhetésére fordított.

kisalfold.hu

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a 24 éves fiatalember 2014. év elő felében különböző internetes oldalakon műszaki cikkeket, telefonokat, pendrive-okat, nyomtatókat hirdetett eladásra. Ezek alapján országszerte 173 ember küldött összesen 2 790 690 forintot a vádlottnak, aki azonban a hirdetett termékekkel soha nem rendelkezett.


A vádlott a termékek árát bankszámláira utaltatta, majd az érdeklődő vásárlókat különböző kifogásokkal hitegette, illetőleg álnéven, magát alkalmazottnak kiadva azt állította, hogy főnöklét baleset érte, nem tudja visszautalni a pénzt.


Az elkövető tettével 173 sértettnek 3 000 és 60 000 forint közötti kárt okozott, mely a sértettek határozott fellépésének köszönhetően 77 esetben megtérült. A beérkezett összegeket a munkahellyel nem rendelkező vádlott a saját megélhetésére fordította - közölte a megyei főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!