Gyurcsány másfél milliárdért eladta a Motimot

Az eddigi társtulajdonos GPS Kft. vette meg Gyurcsányék Motim Zrt-s részvényeit.

Az Altus Portfolió Kft. - melynek Gyurcsány Ferenc a tulajdonosa,  ügyvezetője pedig felesége, Dobrev Klára - értékesítette  az alaptőke 49,78 százalékát kitevő részesedését a Motim Zrt. részvényeiből a GPS Kft. részére - jelentette be a sajtónak Dobrev Klára.


A GPS Kft. a Motim Zrt-ben eddig is jelentős részvénytulajdonnal rendelkező szakmai befektető, a cég korábbi menedzsmentje. Az ügylettel az Altus Portfolió tulajdoni részesedése a Motimban megszűnt, képviselői a Motim felügyelő bizottsági tagságukról lemondtak. A változásokat a cégbíróság 2016. szeptember 29-én bejegyezte, ismertette még Dobrev Klára. A tulajdonrész másfél milliárd forintért cserélt gazdát.


Amint arról már beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc korábban azzal indokolta a Motim esetleges eladását, hogy "jobb az, ha az aktív politikusnak nincs működő vállalkozása, ez tisztább helyzetet jelent". 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!