Európa egyik legnagyobb testépítő versenyére készülnek a mosonmagyaróvári sportolók

Nagy Rita fekvenyomásban méreti meg magát, Kala Eszter pedig bodyfitness kategóriában áll a színpadra Európa egyik legnagyobb testépítő- és fitnesz eseményén.

A Prága Pro az elmúlt években Európa egyik legnagyobb profi testépítő eseményévé nőtte ki magát, idén pedig fekvenyomással is bővítették a versenyszámokat. Erre a megmérettetésre készül két mosonmagyaróvári sportoló, Nagy Rita és Kala Eszter is.


Rita nem ma kezdte a sportot, tinédzser kora óta az élete része.


- 13 évesen, azaz 28 éve mentem le először egy edzőterembe. A kezdetektől versenyző akartam lenni, testépítéssel kezdtem, utána tértem át az erőemelésre - meséli Rita, aki tekintélyes eredményekben sem szűkölködik.


- Többszörös Európa-bajnok, világbajnok- és világcsúcstartó vagyok. Ezekhez szeretnék még hozzátenni. A prágai megmérettetésre év eleje óta készülünk, ez egy felkészülési állomás a novemberi moszkvai versenyre - folytatja.


A prágai versenyre kitűzött célja 135 kiló kinyomása.


- A 130 már sikerült, örülnék, ha 132 kiló feletti eredmény születne. Abszolút győzelmet várok magamtól, minden versenynek így indulok neki. Úgy érzem, jól felkészültem - mondta Rita, aki azt is elárulta, hogy nem szokta megfigyelni verseny előtt az ellenfeleit, csak a saját felkészülésével foglalkozik.

 

Balról: Freimann Sándor, Nagy Rita és Kala Eszter a mosonmagyaróvári Cutler Gym-ben.

Balról: Freimann Sándor, Nagy Rita és Kala Eszter a mosonmagyaróvári Cutler Gym-ben.


Kala Eszter életének 8 éve része a súlyzós edzés, versenyezni 3 éve kezdett.


- Úgy voltam vele, ha már ennyi időt töltök ezzel, kipróbálnám magam színpadon. Az volt az álmom, hogy olyan testben legyek, amivel felállhatok egy ilyen verseny színpadára. 2014-ben a Magyar Kupán indultam el először, ahol harmadik lettem a bikini fitness kategóriában - kezdi.


- Folytattam a versenyzést, idővel kategóriát is léptem. A Magyar Bajnokságon és a Bodysport kupán is második lettem, a Superbodyn pedig a dobogó harmadik fokára léphettem fel. Tavaly úgy gondoltam, kipróbálnám magam egy nemzetközi versenyen - folytatja.


- Az egyik legnagyobb versenyt választottuk, az Arnold Classicot. Madridban rendezték meg ősszel. Egy ilyen versenyen már a kijutás, vagy a döntőbe jutás is nagy eredmény, nekem a hatodik helyet sikerült megszereznem - mondja Eszter, hozzátéve, hogy erre a legbüszkébb.


A Prága Pro versenyen is bodyfitness kategóriában indul, a megmérettetésre év eleje óta készül. Az ellenfeleket ő sem figyeli, azt mondja, inkább a Facebookot is hanyagolja.


- Csak magamra figyelek, egy kis időt sem szeretnék elpocsékolni arra, hogy másokhoz hasonlítgatom magamat. A versenyen már nem fogom be a szememet, de ott sem fordítok erre sok energiát. Hiszen a bírón múlik, azon, ő kit hogyan értékel - teszi hozzá.


Amikor arról kérdeztük, milyen helyezéssel lenne elégedett, azt mondta, már a felkészülés maga is nagy eredmény.


- A legnagyobb dolog a felkészülést végigcsinálni. Ha ez sikerül, az ember már megnyugodhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!