Díjakat termő gyümölcsök

Fűszerektől és növényritkaságoktól, friss zöldségektől és gyümölcsöktől illatozik a Flesch-központ szombatig, ami a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre hagyományos, háromnapos termény- és virágkiállításának ad otthont.

Mészely Réka

Nagyon fáradságos, ám annál szebb, szívesen vett feladata ez a kertbarátoknak – mondta Hegedűs Csabáné, a civil szervezet elnöke. Iváncsics János mosonmagyaróvári alpolgármester is elismerően szólt a látottakról. Külön köszönetet mondott azoknak, akik ezt a csodát a Flesch-központ aulájába varázsolták, azoknak, akik a „Magyarország legszebb konyhakertje" versenyen megmérették magukat, de azoknak is, akik saját portájukat csinosítva járulnak hozzá a város szépítéséhez. 


A rendezvény keretében díjazták a „Magyarország legszebb konyhakertje" városi résztvevőit. Németh Andrea, a városháza környezetvédelmi főtanácsosa kifejtette: harmadszor csatlakozik a Lajta-parti város az országos megmérettetéshez. A legjobbakat országos díjra javasolják. Mosonmagyaróvárt normál kert kategóriában Hegedűs Csaba, közösségi kertek között a Hildegard Óvoda és a zártkert 3. vegyes kategóriában Kovács Ernő képviselheti. 


– Ha szeretettel fordulunk a kerthez, az meghálálja – osztja meg hitvallását az egyik díjazott, Hegedűs Csaba. Családi házuk mellett a kert kialakításakor a paradicsom és paprika, gyümölcsök mellett az unokákra és a sütés-főzési lehetőségekre is gondoltak. 


Már gyermekkorában is szívesen „üzletelt" a szomszéd bácsival növénymagokkal, és most hobbiként űzi a kertészkedést a kertbarátok legifjabb tagja, Gyimóthy Gábor. A fiatalember dézsákban és cserepekben nevel növényeket. Tavaly a burgonyát, idén a földimogyorót próbálta zsákban is termeszteni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!