Garázsok kellenek az Ipartelepen

Garázsok építéséhez szükséges az Ipartelep felülvizsgálata. Erről döntött legutóbb a képviselő-testület.

Az Ipartelep társasházas részein egyre égetőbb gond a gépjárművek tárolása. Akár garázsban, akár közterületen. Jó száz éve, a tiszti és altiszti lakótelep építésekor nyilvánvalóan nem foglalkoztak azzal, hogy lakásonként hány parkolót alakítsanak ki. Az épületek „úszótelken" állnak. Ez azt jelenti, hogy a telekhatár alig egy méterre van az épület kontúrjától. A házak körüli összes köztes terület önkormányzati tulajdon.


Néhány garázssor épült hivatalosan, de emellett a hivatal szerint számos, engedély nélküli garázs is rontja a településképet. A megoldást az jelentené, ha a városi területen jelölnének ki olyan helyeket, ahol garázssorok építhetők, parkolók alakíthatók ki. Mivel az egész Ipartelep helyi építészeti védelem alatt áll, az új helyeket csak a szigorúan szerkesztett építészeti tengelyekhez igazodva lehet kijelölni, nem zavarva a védett épületek megjelenését.


Az önkormányzat szerint a kivitelezést, értékesítést – előzetes igényfelmérés alapján – akár a Movinnov kft. is végezhetné, ezzel biztosítva az egységes megjelenést, a megfelelő építészeti kialakítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!