Elnökváltás a Rotary élén

Célzott adomány a rászorulóknak és tehetséges fiataloknak, egy határon túli kisgyerek szívműtétjének támogatása, a húszéves évforduló megünneplése - ez a Giczi Lajos vezette mosonmagyaróvári Rotary klub egy éve.

Mészely Réka

Július elején Giczi Lajost Szőcs Attila váltotta a mosonmagyaróvári Rotary élén. A leköszönő elnököt kérdeztük az eredményekről és a mögötte álló időszakról.


– Az év a barátság építéséről, megszilárdításáról szólt, mivel az elmúlt időkben számos nagy projektünk volt, ami sokat kivett a klubunkból. Ennek jegyében szoros barátságot építettünk ki a nyugat-magyarországi klubokkal, illetve a szokásos bortúránkat is Sátoraljaújhelyre, a helyi Rotary klub szüretére szerveztük. A hagyományos programokat sikeresen megvalósítottuk, valamint méltón megünnepeltük klubunk húszéves születésnapját is – hangsúlyozza Giczi Lajos.


Amint azt elmondta, sikerült sok adományt gyűjteniük. Így az év folyamán sok tehetséges fiatalt segítettek és rászoruló családokat támogattak. Kiemelte még az „Adj életet ajándékba!" Rotary-programot, melynek keretében egy határon túli kisgyerek szívműtétjéhez járultak hozzá anyagilag.


– Változtattunk az adománygyűjtési gyakorlatunkon is és célzottabban szólítottuk meg az adakozókat, mint például a tavasszal szervezett borvacsoránkon, ahol bort is elárvereztünk – mutatott rá a tisztséget Szőcs Attilának átadó elnök. 


A klub idei éve tehát színes volt, amint arról a Kisalföldben is többször hírt adtunk. Így vendégül látták a Rotary világelnökét, majd országos konferenciát szerveztek. Hagyományos jótékonysági báljuk bevételét a hospice-alapítványnak ajánlották fel. Ugyanakkor szorosabb kapcsolat köti össze a helyi rotarystákat a mosonmagyaróvári lionokkal is. Közös klubgyűlés és kötetlenebb tekeverseny mellett együtt támogatták a sérült gyermekek ergométeres versenyét, s közösen látogatták meg az idősotthonok lakóit is. Összehangolták a programjainkat, támogatásaikat, s egymás rendezvényeibe is bekapcsolódtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!