Kisalföld Liget a Lajta parton

Mintegy százhetven fa verhet gyökeret Mosonmagyaróvár új zöldterületén: a Malom-ági Lajta melletti partszakaszt a Mofém ajánlotta fel a városnak, s szombaton a Kisalföld Lajta kampánya záró felvonásaként, Parkot a partokra címmel ültettek kicsik és nagyok itt csemetéket.

Mészely Réka

A Kisalföld a „Lajta mindenkié" kampánya keretében számos közösségi programra vártuk idén a környezetükért tenni akaró mosonmagyaróváriakat. Ezúttal a közösségi kampányunk  idei utolsó  felvonásaként fásításra, parképítésre hívtuk a helyi önkormányzattal és a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvánnyal a  lokálpatriótákat. Akörnyezetszépítés helyszínéül a Mofém-gyár által a városnak felajánlott tér szolgált, a Malom-ági Lajta mentén.

Kisalföld Liget a Lajta parton


A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkatársai készítették elő a korábbi gazos területet a szombati fásításra. Nagy Attila, a parkfenntartási csoport vezetője arról számolt be, hogy háromszáz köbméternyi földet hoztak a helyszínre, hogy a füvesítést és a csemeték ültetését segítsék. A park mentén megépült 350 méternyi sétány.  A VÜF által előre kiásott gödrök is kevésnek bizonyultak, hiszen az előre tervezettnél jóval többet sikerült elültetni. Nagy Attila számításai szerint az első, 2300 négyzetméteren száz csemete, a belső, több mint egy hektáron 70 növekedhet (az utóbbiakat már napokkal korábban elültették a szakemberek.


A parkká alakuló zöldterületet Kisalföld Ligetnek neveztük el. 

Fát adományoztak

Mosonmagyaróvár önkormányzata 30 enyves égert a sétány mellé fasornak és a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány 10-et ugyanebből (ezt már korábban elültette a VÜF), a Kisalföld (Lapcom Zrt.) 37 darab vegyes fafajt, Fittler Ottó erdőmérnök 5 hegyi juhart és 5 csörgőfát, 

 Majoroki Kör Egyesület  10 vegyes fafajt,  SMR 9 galagonyát, Ulmus Díszfaiskola 5 vegyes fafajt, Kiss József 1 diófát, Bischof Jolán több platánt és juharfát, Vőcsei László 1 szederfát, dr. Wlasitsch Mirkó, Taródy Zsolt, Csütörtöki Tamás 20 fát (aranymocsári fenyő, juhar és nyírfa) adományozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!