Kerékpáros hajtott egy olyan sofőr elé, akinek nem volt jogsija

Az eset Mosonmagyaróváron történt, a 24 éves helyi férfi elismerte: soha nem volt jogosítványa.

kisalfold.hu


Személyi sérüléses közlekedési baleset történt 2015. november 19-én 13 órakor Mosonmagyaróvár belterületén.

A baleset helyszíni adatai alapján egy 16 éves tóalmási lakos haladt kerékpárjával az Erzsébet-tér felől az Osztermayer út irányába.

Fotó: police.hu

A Fürdő úti kereszteződéséhez érve nem biztosított elsőbbséget egy VW típusú személygépkocsinak és elé hajtott. A jármű jobb első sarokpontjával a kerékpárost fellökte. Az ütközést követően a gépkocsivezető a helyszínről megállás nélkül elhajtott. A fiatalkorú könnyű sérüléseket szenvedett.


A rendőrök a sofőr kutatásába kezdtek és a törött járművet a Radnóti Miklós úton hátrahagyva, nyitott állapotban megtalálták. Az autó utasteréből olyan személyes tárgyat foglaltak le, ami alapján jelenlegi használóját beazonosították.


A baleset részese 2015. november 23-án 8 óra 30 perckor önként jelentkezett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon.


A 24 éves helyi férfi elismerte, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, megijedt az esetleges eljárástól, ezért nem nyújtott segítséget a fiúnak. A közlekedési vizsgálók a gyanúsított ellen segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt büntetőeljárást, valamint engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést kezdeményeztek.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!