Egy kalandor diplomata a világ körül

A Hansági Múzeum Mosonvármegyei Múzeumának épületében szeptember 11-én, pénteken délután 5 órakor nyílik meg „Egy kalandor-diplomata a világ körül” címmel az őszi időszaki kiállítás.

A Hansági Múzeum Mosonvármegyei Múzeumának épületében szeptember 11-én, pénteken délután 5 órakor nyílik meg „Egy kalandor-diplomata a világ körül” címmel az őszi időszaki kiállítás. A kiállítást megnyitja Fazekas István történész, egyetemi docens.

A kiállításon a nagyselmeci és nagyrákói Rakovszky Béla (1860–1916) – külügyi tisztségviselő – hagyatékából származó fotóválogatást mutatják be. A tárlaton a diplomata 1900 és 1901 között tett világ körüli utazásának fotográfiáiból csemegézhet az érdeklődő.

A fotók három földrész tájait, épületeit és lakóit tematikusan mutatják be. A képek segítségével betekintést nyerhetünk a különböző, távoli kultúrák mára már letűnt világába.

A kiállítást néhány műtárgy is színesíti, amelyek a Rakovszky által bejárt tájak művészetéből adnak ízelítőt. A tárlat november 2-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!