Szent István Napok - Nyári Fesztivál: idén négy napon át Mosonmagyaróváron! - videó

Még több helyszín, fellépő, szuperprodukció augusztus 19-től augusztus 22-ig a Szigetköz legnagyobb összművészeti fesztiválján.

kisalfold.hu

Ismét a kultúráé és a szórakozásé lesz a nemzetközi forgalmú mosonmagyaróvári Szent István Király út, ahol többek között fellép az Illés Együttes, Boban&Marko Markovic Orchestra, Csík Zenekar, Kiscsillag, Holdviola, ExperiDance, Punnany Massif, a Fesztivál utcán régi és új idők játékai és kalandvár csak ízelítőként. Augusztus 20-án pedig nem maradhat el a Szigetköz legnagyobb halászléje sem, ahova mindenkit várnak.


A hatodik alkalommal a szervezők mindent beleadnak, és még nagyobb szuperprodukciók, igazi összművészeti fesztivál hangulat vár mindenkit Mosonmagyaróváron. 2010 óta folyamatosan növekszik évről-évre a fellépő művészek, produkciók száma, velük arányosan pedig a látogatóké is. Idén már a napok, a négy nap is mutatja, mennyivel nagyobb rendezvény és még több szórakozás várja a Szigetközbe érkezőket. Kicsiknek és nagyoknak kínál programokat négy napon keresztül a rendezvénysorozat közel félezer fellépő művésszel, kiállítóval, mesterrel. Óriási szabadtéri koncertek és minden nap más-más színes programsorozat várja a látogatókat, a már hagyománnyá vált augusztus 20-i programokon túl.

A nagyszínpadon augusztus 19-én egy helyi szuperprodukció készül A Dzsungel Könyve című musical a Theatrum Ad Flexum előadásában. A darabot az elmúlt egy évben folyamatos teltházzal és óriási sikerrel játszották, most pedig a Fesztivál nyitó előadása lesz a nagy szabadtéri színpadon a Szent István Király úton.

A négy napban itt lesznek: ExperiDance Fergeteges című produkciója, az Illés Együttes, Boban&Marko Markovic Orchestra, Csík Zenekar, Holdviola, Kiscsillag, Alma Együttes, Kolompos Együttes, Szabó Balázs Bandája, Punnany Massif, Moson Big Band, Háromszék Táncegyüttes és még nagyon sokan mások.


Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának támogatásával elkészül a Szigetköz legnagyobb halászléje. Mindenkit szeretettel várnak egy adag hamisítatlan, friss halászlére augusztus 20-án a koszorúzást követően. Államalapító Szent István királyunk tiszteletére délelőtt Szent Misével és kenyérszenteléssel kezdődik az ünnepi program a mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplomban, majd ezután a Szent István szobornál lesz a koszorúzás és a városi ünnepség. A már hagyományos Pro Urbe díj átadási ünnepsége a Városházán lesz 15 órai kezdettel.

Augusztus 20-án reggel 9 órától este 20 óráig a Fesztivál utcában mindenkit vár a Mesterségek utcája program, ahol közel húsz mesterséget ismerhetnek meg a látogatók. Ezeken kívül szabadtéri hangszerkiállítás is lesz a Magyar Hangszermíves Céh gyűjteményéből Bársony Mihály hagyatékból. Hangszerbemutató és –készítő műhely aprók tánca táncházzal. A Hansági Múzeum közreműködésében pedig intarzia boulle technika és 19-20. századi korhű képkeret, korhű legyező készítése. Augusztus 21-én a FUTURA és a Fehér Ló Közösségi Ház között négy helyszínen Régi és új idők játékai néven lesz játszóház; augusztus 22-én ugyanitt pedig Manófalvi Kalandvár várja a gyerekeket. Mindez mutatja, hogy idén a családok és a gyerekek számára kínált programok palettája színesedik és bővül.

Augusztus 20-án délután két órától zenél a Kislaptáros Zenekar, majd három órától a Kolompos Együttes előadása következik a gyerekeknek, fél öttől pedig a Moson Big Band koncertje vár mindenkit. Este hét órától a kisszínpadon Holdviola koncert lesz, majd 21 órától kezdődik az ExperiDance Fergeteges című előadása a nagyszínpadon, melyet az ünnepi tűzijáték követ. Végül a Kisszínpadon ér véget a műsor Szabó Balázs Bandája koncertjével.

Augusztus 21-én a nagyszabású, egész napos gyerekprogramok mellett is lesznek koncertek. Délelőtt 11 órától az Alma Együttes, majd délután 14 órától a Vitéz László és az elátkozott malom – vásári bábjáték lesz Pályi János előadásában, három órától a The Fourtissimo Jazz Orchestra zenekar koncertje, fél négytől a Maszk bábszínház: Szamárcsel című bábelőadása, fél hattól pedig a Kisszínpadon a Csík zenekar lép fel. Az est szuperprodukciója fél nyolctól a Nagyszínpadon a Boban&Marko Markovic Orchestra koncertje. Este fél tíztől őket követi a Kiscsillag Zenekar, majd fél tizenkettőkor a Punnany Massif koncertje.

Augusztus 22-én a Fesztivál zárónapját délelőtt kilenc órakor a Gazdász Együttes Néptánc Találkozója nyitja, aznap a gyerekeket egész nap kalandvár, a felnőtteket délután Fúvószene Napja várja. Este hét órától lép fel a Fesztivál díszvendége a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes. Majd este fél kilenctől érkezik az Illés Együttes „Tiéd a világ" – Illés 50 koncertjével. A Fesztivált pedig a Kisszínpadon az A´ la Carte zenekar utcabálja zárja.A Szent István Napok Nyári Fesztivál Mosonmagyaróvár és a Szigetköz legnagyobb kulturális, szórakoztató és turisztikai attrakciója évről-évre, mely tízezreket vonz a városból, a környékbeli településekről, az ország több pontjáról és büszkén mondhatjuk, hogy határainkon túlról is. Az idei összművészeti fesztivál is ingyenes, mint az elmúlt hat évben.

Találkozzunk Mosonmagyaróvár és a Szigetköz legnagyobb ingyenes összművészeti fesztiválján,

2015. augusztus 19-22-én!


További információ: www.szentistvanfeszt.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!