Helyi cégek építik a sportcsarnokot

Még nincs meg a teljes pénz, de ütemezve elindulhat a munka. Szeptember végére szerkezetkész állapotban lesz a sportcsarnok. Erről írtak alá megállapodást kedden.

Méhes Ákos

„Egyik legfontosabb állomásához érkezett a mosonmagyaróvári sportcsarnok-beruházás" – jelentette ki Árvay István polgármester a létesítmény kivitelezési szerződésének tegnapi aláírásakor. Egy járási székhelynek nagyon hiányzik egy ilyen létesítmény – fogalmazott a városvezető.

Lapunk tegnapi kiadásában számoltunk be részletesen arról, hogy a Mosonmagyaróvári Sportcsarnok-építési Konzorcium nyerte el a létesítmény kivitelezési munkáit. Az erről szóló szerződést látták el kézjegyükkel a felek.

Az eseményen Árvay István elmondta: az MTE 1904 várhatóan össze tudja majd gyűjteni a társasági adókból a beruházáshoz szükséges összeget. Még nincs meg a teljes pénz, de annyi már összegyűlt, hogy ütemezve elindulhasson a munka – fogalmazott a polgármester. Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke kifejtette: hároméves, az önkormányzattal közös munka áll a most megkötött szerződés mögött. Az egyesület tavaly több mint 300 millió forint társasági adót tudott összegyűjteni. A közelmúltban kötöttek megállapodást az UFM cégcsoporttal újabb 150 milliós társasági adó befizetéséről. Emellett több, egyenként százmilliós ígéretet kapott az egyesület. Ezek várhatóan az év végén teljesülnek.

Szeptember végére szerkezetkész állapotban lesz a sportcsarnok. Erről írtak alá megállapodást tegnap az érintettek.

Szeptember végére szerkezetkész állapotban lesz a sportcsarnok. Erről írtak alá megállapodást tegnap az érintettek.
A sportcsarnok építését elnyert konzorciumot két helyi vállalkozás, az Óvár Építő Kft., illetve a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. alkotja. Az eseményen Czeferner Zoltán, az Óvár Építő Kft. ügyvezetője a kivitelezés ütemezéséről elmondta: június 8-án kezdik az épület alapozását. A most aláírt szerződés a csarnok szerkezetkész megépítésére vonatkozik. Ennek elkészítését szeptember végi határidővel vállalták. Várhatóan a jövő év első negyedének végére teljesen elkészül a létesítmény. A cégvezető hozzátette: a kivitelezésben helyi és környékbeli vállalkozások is szerepet kapnak majd. Szabó Gyula, a Szabó és Társa Kft. ügyvezetője nagy kihívásnak és egyben óriási felelősségnek is nevezte, hogy helyi vállalkozásként végezhetik a városi sportcsarnok megépítését.

Iváncsics János alpolgármester a majdani működtetésről beszélt. Mint mondta: nagy a várakozás a sportegyesületek részéről is. Nem lesz könnyű elosztani köztük az üzemeltetési időt. Az MTE 1904 kosárlabda-szakosztálya és a város kézilabdacsapata számára minőségi előrelépés lesz a csarnok elkészülte. Egyéb sportágak és a tömegsport is helyet kap majd a létesítményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!