Nyelvgyakorlaton a Fekete-iskola diákjai

Tizenhét éve minden márciusban a mosonmagyar- <br>óvári Fekete István Általános Iskola 32 diákja kéthetes nyelvgyakorlaton vesz részt az ausztriai partneriskolában, Gáloson (Gols).

A szerencsés tanulók 10 napon át német nyelven tanulhatták a számunkra szokatlan tantárgyakat, mint az integrált természettudományos ismereteket, háztartástant, spanyol nyelvet, mértani rajzot.

Az egészséges táplálkozásból is ízelítőt kaptak a gálosi iskolában a diákok.

Az egészséges táplálkozásból is ízelítőt kaptak a gálosi iskolában a diákok.
Az osztrák iskola átalakult profillal neveli-oktatja a diákokat. Kiemelt helyen szerepel az informatika oktatása, újként jelent meg a szociális tanulás. Megtartva a jót, továbbra is fontosnak tartják a kreatív alkotást a művészet számos területén, és súlyponti helyen szerepel a sport. Az egészséges táplálkozásról nemcsak elméletben kapnak a diákok hasznos és megfontolandó információkat, hanem a szülői munkaközösség jóvoltából a gyakorlatban is. Ezt a gyakorlatot tekintette meg a Fekete-iskola szülői munkaközössége, hiszen a partnerkapcsolat egyik pozitívuma, hogy a felek átveszik egymás jó gyakorlatát. A kapcsolattartás nem merül ki a kéthetes iskolalátogatásban, a tanév folyamán számos közös program nyújt erre lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!