Intenzív osztályon Kisbodak polgármestere

A győri kórház intenzív osztályán kómában fekszik a kisbodaki polgármester. Bertalan Péter múlt szombaton lett rosszul nem sokkal azután, hogy a falu legidősebb lakóját köszöntötte. <br>

Mészely Réka


– Múlt szombaton délután a polgármester, a jegyző és jómagam a falu legidősebb, kilencvenöt éves lakóját látogattuk meg születésnapja alkalmából. Péter kedvesen elbeszélgetett a bácsival – mesélt a történtekről a Kisalföld érdeklődésére Timár Gábor alpolgármester, aki átvette ideiglenesen a faluvezetői teendőket.

– Nem sokkal azután, hogy eljöttünk, történt meg a baj. Egy életmentési ismeretekkel rendelkező falubeli próbált meg segíteni rajta, aztán megérkeztek a mentők. Egy órán keresztül küzdöttek az újraélesztésén. Győrbe vitték az intenzívre – számolt be a nehéz pillanatokról az alpolgármester.
Timár Gábor alpolgármester szerint nem volt előzménye az esetnek, sőt, szerinte a 46 éves elöljáró jó fizikai állapotban volt.

Bertalan Péter nagy tervekkel és friss lendülettel fogott munkához Kisbodakon. Ezt a képet néhány hete készítettük róla.

Bertalan Péter nagy tervekkel és friss lendülettel fogott munkához Kisbodakon. Ezt a képet néhány hete készítettük róla.
– Hétfőre rendkívüli testületi ülés hívtunk össze, melyen megbeszéltük a legsürgősebb teendőket. Magam egy társas vállalkozásban dolgozom, rugalmas munkaidővel. Átcsoportosítottam a munkámat, hogy a falu működését segíteni tudjam. Az év végi rendezvények szervezése mellett olyan feladatokat kell megoldani most, mint a falugondnoki pályázat kiírása, az év végi rendezvények szervezése, vagy más közösségi ügyek, vagy a segélyezés – sorolta a váratlanul a vállára szakadt teendőket Timár Gábor.

Hozzátette: bizakodóak, hogy felépül Bertalan Péter, várják vissza a polgármesteri székbe.

Az új kisbodaki faluvezetőt nemrég mutattuk be olvasóinknak (Kisalföld, 2014. november 13., Négy helyre három képviselő maradt).

Bertalan Péter friss lendülettel, sok tervvel kezdte el munkáját a szigetközi kistelepülésen. Innen is felépülést kívánunk neki, hogy mielőbb visszatérhessen Kisbodakra, szerettei körébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!